keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Oppia A ja kaikki

DOTISTA on tullut tosi kiva aksatteenattava. Se tykkää aksasta ja se on motivoitunut aksaaja. Palkkaustavat on saatu kuntoon ja voin palkata sitä sekä ruoalla että leikillä. Olen alkanut arvostamaan sen toimintatapaa. Uusia asioita opiskellessa se tekee asiat hitaalla tempolla, sillä se miettii ja kokeilee ja siten oppii. En enää pelkää vauhditonta tekemistä, sillä asian opittuaan Dot nostaa vauhtia. Eihän se mikään supernopea ole, mutta riittävän nopea. Ja ennen kaikkea näppärä. Tykkään sen tavasta tehdä asioita. Se ei räiski vaan menemään vaan tekee tehtävänsä tarkasti.

Agilityssä on päästy siihen kivaan vaiheeseen, että asioita voidaan hioa. Esimerkeiksi kepeissä on nyt päästy tekemään vaikeitakin tulokulmia. Dotille piti ensin rakentaa merkitys kepeille ennen kuin hiontoja voitiin tehdä. Se tartti syyn pujotella. Se motivoituu paremmin, kun tietää mitä pitää tehdä.

Juoksukontakteilla on otettu eräänlaista aikalisää. A-esteen suoritus ei muuten tullutkaan ilmaiseksi puomin myötä :p Puomilla suoria juoksuja ei ole juurikaan tehty, mutta senkin edestä käännöstreeniä. Dot tarjoaa kivasti syviä osumia kääntyessään. Treeniä tehdään vielä vauhditta alastulolta.  

Lähtötreenit on nyt otettu vakavammin ohjelmistoon. Dotilla ei ole vielä ollut ongelmia lähtötilanteissa pysymisessä, mutta eiköhän niitä tule. Tarkoituksena on nyt sheipata koiralle lähtöasennoksi seisominen ilman jalkojen liikuttelua ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti