torstai 22. toukokuuta 2014

Rimpalla oli synttärit


RINNALLA oli synttärit maanantaina. Onnittelyt myös muille päivän sankareille!

Maanantaina oli myös Tiltun tokokurssia. Kerta pidettiin Kilon koulun läheisellä nurtsilla. SARAN aiheena oli tunnari. Halusin apuja koiran rumaan kapuloiden kohteluun. Tehtiin ensin tunnaria ohjatun noudon asetelmana, merkin ympärillä oli tunnarit. Ensin käskin koiran merkille. Sinne mennessään koira alkoi haistelemaan kapuloita, joten kutsuin sen pois kääntäen koiralle selän (ei turhaa paineistamista). Uusinnalla koira teki merkin kapuloista huolimatta, tosin asema merkin takana oli huono ja korjasin sen käskyin. Merkin taakse mentyään koira sai etsiä tunnarin ja se löytyi. Sitten sama, mutta kapulat merkin takana siten, että koira kääntää niille selän merkille mennessään. Tässäkin muistaakseni jouduin korjaamaan koiran asennon suoruutta merkin takana ja tunnareista koira toi väärän. Olin jo tämän jälkeen lähettämässä koiraa uudestaan, mutta Tiltu ohjeisti olemaan lähettämättä. Kapulat kerättiin pois ja hetken päästä homma toistettiin vieden kapulat uusiksi. Nyt löytyi oikea kapula. Seuraavaksi tehtiin tunnari merkin takana, mutta merkkiä ei välissä suoritettu. Nyt koira toi taas väärän. Kapulat taas pois ja tehtiin uudestaan samalla asetelmalla, mutta eri suuntaan. Nyt koira töni kapuloita rumasti ja nosti väärää, mutta toi lopulta oikean. Näitä treenejä lisää, mutta ongelmana saattaa olla myös eri hajut kapuloissa. Vaikeiten treeni sujui, kun Tiltu oli koskenut ensin oikeaan ennen kuin minä hajustin sen. Näitäkin treeniin.

Omaa vuoroa odotellessa käytin vierasta paikkaa hyödyksi ja Sara sai tehdä seuraamista. Keskityin erityisesti kontaktin pitoon käännöksissä. Sarppa teki hyvin! Tehtiin kaukojakin ja nekin Sarppa teki hyvin. Lisäksi tehtiin pää maassa makuita. Loppuun otettiin vielä makuuta ryhmässä. Edelleen jätössä pään maahan laittoa pitää treenata sekä paluuta, jossa koira nostaa herkästi päätä. Lyhyen makuun ajan koira piti päänsä hyvin maassa.

RINNAKIN pääsi välillä tekemään. Tehtiin seuraamista suusta palkaten ja lopuksi se sai pallon. Koiran asenne oli hyvä ja seuraaminen oli hyvää. Kontakti pysyi ja paikka oli hyvä. Edelleen kuitenkin kaipaisin sitä raivoa seuraamiseen, mutta ehkä sekin jossain vaiheessa tulee. Luoksetulossa pitkältä matkalta eteentuloasento oli vino. Näitä treenattiin avuilla. Lopuksi tein Rinnalle vielä n. 50-metrisen namijäljen. Ideana hyvä, mutta toteutus oli huono. Nameja oli kahta laatua ja vaikka molemmat maistui, niin nakkiaskeleet aiheutti enempi ryntäämistä. Lisäksi kotiin jääneen liinan sijasta käytin fleksiä ja enkä saanut rytmitettyä löysäämistä ja pidättämistä sillä.


SARAN torstain aksoissa:


Alkuun kokeilin valssaamista kolmoselta neloselle, mutta olin koko ajan myöhässä koiran ladatessa putkesta. Parempi oli olla kuvassa kakkoputken yläpuolella ja juosta suoraa linjaa tekemään nelosella jaakotusta. Parasta oli kutosella valssata ja toisella valssilla kääntää koira seiskalta kasille. Näin koiralle tuli pienimmät kaarteet. Lopussa ohjasin kahdentoista saksalaisella, kolmetoista takaakierrolla, jonka jälkeen persjättö sekä neljällätoista tvisti. Mukavasti tuli erilaisia ideoista ohjaukseen eri kohtiin.

4 kommenttia: