torstai 1. toukokuuta 2014

Totteluja

Maanantaina SARA teki pienet palauttelut sekä Sirkuskentällä että Purinalla. Ensin tehtiin seuraamista. Huomauttelin ensin vähän painamisia ja sitten pitkälti keskityttiin askeleisiin taaksepäin. Jääviäkin tehtiin jokunen. Luoksetulon loppua tehtiin kierrosta ja kyllä se vaan törmää. Nämä treeniin. Ruudussakin koira teki koemokansa eli ei mennyt yhdellä käskyllä maahan. Tämän sain nopsaan korjattua huomauttamalla asiasta. Tehtiin vielä hetsillä merkkiä ja ruutuun menoa.

HAU:n tokoissa Sara teki paikkamakuuta. Olin näkyvillä. Koira laski heti alkuun pään maahan ja kävin sen korjuuttamassa. En ollut käskenyt pitää päätä maassa. Lisäksi työstettiin nopsia maahanmenoja ja sivullenousuja. Otettiin erikseen vielä pää maassa makuuta häiriöllä. Ei haitannut.

RINNA teki HAU:n tokoissa seuraamista. Tällä kertaa palkkana oli suussa nakkia. Selvästi parempaa. Tätä pitää tehtä nyt paljon. Työstettiin myös koiran takapäätä, joka on alkanut laiskottelemaan. Lisäksi tehtiin häiriöitä perusasennossa ja seuruussa.

---

Torstaina treenailtiin Puolarissa nurtsilla. Sateli vettä ja oli kylmä. SARA osallistui paikallaanoloihin. Ensin tehtiin makuu, sitten istuminen. Muuten hyvin, mutta mun käskyttäessä muita Sara ei noussut kerrasta maasta sivulle. Nostin koiran ja sen jälkeen jumpattiin lisää. Sitten tehtiin tunnaria usealla kymmenellä kapulalla. Ekasta koira suoriutui hyvin. Laitoin sitten kapuloita vierekkäin ja päällekkäin. Näissä Sara oli huolimaton ja saattoi nostaa oikean viereisen tai sitten oikean sekä viereisen yhtaikaa. Tarkkuutta lisää koiralle. Ruutua tehtiin hetsaten. Koira tarjosi paikkaa hieman reunasta, mutta meni sujuvasti maahan heti käskyllä. Tehtiin vielä merkkiäkin erikseen. Kaukoissa Sara teki ekassa setissä huonon seisomaannousun ja sen jälkeisen istumisen. Otettiin uusiksi ja loput meni hyvin.

RINNA keskittyi lähinnä seuraamiseen. Palkkailin nakilla suusta ja koira tuntui hyvältä. Se osasi nyt käyttää takapääntäänkin aktiivisemmin. Liikkeellelähdöissä kontakti tippuu hetkeksi helposti mukana, joten ne treeniin. Jääviä tehtiin sekä ilman seuruuta että seuruusta, seuruussa sekä normaalista vauhdista että juoksusta. Näihin edelleen tekniikkaa paremmaksi. Luoksetuloa tehtiin pitkästä aikaa pidemmältä matkalta. Vanhat virheet tuli esiin, koira saattoi hypätä vasten, tulla suoraan sivulle tai vinosti eteen. Näihin edelleen vaan lisää treeniä.

Lopuksi tein Rinnalle n. 50 m namijäljen, joka ajettiin heti. Paalulla jouduin pidättelemään kunnolla, että koira huomasi kaikki namit ja ekat askeleet oli sähellystä. Muuten meno tuntui paremmalta, se oli jotenkin rullaavampaa. Koira tarkisti hyvin suunnilleen kaikki askeleet. Mulla on edelleen toki opittavaa liinan käytöstä ja koiran kehumisesta. Lopussa oli pallo, jota Rin ei ymmärtänyt. Olisi pitänyt kehua jo koiran reagoinnista, mutta en kehunut ja käskytyksellä sain sen ilmaisemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti