tiistai 21. heinäkuuta 2015

Maanantaita

Ansun tokokoulutuksessa jatkettiin RINNAN kanssa samoista asioista kuin viimeksikin. Koira on tehnyt nyt paljon seuraamista palkasta luopumisella, lähinnä liikkeellelähtöjä ja askeleen parin seuraamista. Nyt kasottiin tilannetta uudestaan ja siirryttiin eteenpäin. Palkan suunta ei korjaa koiran edistämistä, joten nyt jatketaan kaarteilla ja käännöksillä. Edelleen paljolti koiran mielentilaa treenaten palkasta luopumisen kautta. Katsottiin myös jääviä, joista vain istuminen on kunnossa. Seisomiseen ja maahanmenoon haluan lisää napakkuutta ja näitä on tehty pompputekniikalla. Tyyli on hyvä, mutta en vaan meinaa päästä avuista eroon. Edelleen vaan sitkeyttä treeniin, niin ehkä nämäkin alkaa toimimaan.

Lisäksi Rinnaa häiriköitiin sen ollessa arkimaassaolokäskyllä paikallaan. Välillä se vaan unohtaa, että on käskyn alla ja lähtee häiriön mukaan. Nyt jo kuitenkin harvemmin kuin viimeksi. Tosin mun maneerit saa koiran edelleen helposti nousemaan luvatta, koska sen asenne on "Kyllä mä tiiän!". Mun tarvii vaan ajatella, niin koira lukee eleistäni, että kohta saa liikkua ja se liikkuu ennen lupaa. Näissä tarkkana.

Rinna osallistui lisäksi paikallaanoloihin, jossa tehtiin uudet EVL:n olot. Edelleen saisi olla vähän nopsempi maahanmeno.

Pipsan kurssille pääsi DOT. Ensin tehtiin noutohommia. Eli koira sai taistella kapulasta ja sitten noutaa sitä. Siinä se sai palkan vauhdista, eihän sille ole vielä opetettu luovutusta. Näissä Dot kävi hurjana ja vähän pureskelikin kapulaa. Se kuitenkin rauhottui hyvin kapula suussa taas syliin rapsuteltavaksi. Näissä se pitää kapulaa hyvin suussaan pitkään ja hartaasti. Pidetään ohjelmassa nämäkin. Noutohommia tehtiin vain lyhyesti, sillä näissä Dotin toistokestävyys ei ole suurta. Seuraavaksi tehtiin ruutua valmiilla lelulla (hiekkakeon taakse piilotettu) ja lelua heittämällä. Tähän vaan toistoja. Olen kehittänyt jo rituaalin koiran lähettämiseen ruutuun eikä ilman tätä koira lähde. Eli se lähtee ruutuun hyvin juosten, kun pidättelen koiraan valjaista kiinni pitäen. Pelkästä käskystä se ei lähde mihinkään. Taidetaan vähän naksutella ruutua ja muutakin. Lopuksi Doo sai tehdä parilla siivekkeellä takaakiertoja, persjättöä, sylkkäriä ja poispäinkääntöä.

Paikallaanolotreeneissä Dot teki paikkamakuuta. Käväsin välillä piilossa ja palakkailin koiraa tiheään. Tämä sujui. Kun olin koiraa kohden selin, niin se liikahteli. Olin ekaa kertaa selin, joten tämänkin nyt treeniin. Olin lopuksi vielä normaalisti näkyvillä ja palkkailin koiraa tiheästi.

SARA teki istuminen kahdesti. Laitoin koiralle tasapainonamit lähelle ja se istui hyvin. Paikkamakuuta pää maassa koira teki kolmesti. Näissä se oli rento ja piti päänsä hyvin. Maahanmenot ja sivullenousut oli myös hyviä. Lopuksi otettiin vielä lisää jättöjä ja näissä pää ei meinannut pysyä liian hyvin palkan takia :p Lisäksi Sara teki seuraamista ja jäävien tekniikan muistelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti