keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Projektia

DOTILLA on paljon projekteja käynnissä. Sen kanssa olen joutunut todellakin avartamaan ymmärrystäni. Sen kanssa ei vaan tapahdu asiat niin kuin olen tottunut niiden tapahtumaan. Olen joutunut opiskelemaan paljon uutta eikä opiskeltava lopu kesken. Agilityssäkin olen oppinut Dotin kanssa paljon. 


Erilaisia hyppytekniikkaharjotteita Dot on tehnyt viikottain. Harjotteina on tehty erilaisia perussarjoja (myös erilaisilla esteillä), kasvavaa sarjaa, etäisyyden arviointia, slicea, taipumista ja korkeuden arviointia sekä set pointtina vauhditta että vauhdin kanssa useammalla edeltävällä hypyllä. Dot on yleensä ollut medi, mutta välillä se on tehnyt harjotteita maksiväleilläkin. Maksihan se oikeasti on kooltaan, mutta pieni sellainen. Loikan venytykset onnistuu, mutta korkeutta lisätessä tekniikka hajoaa. Dotin hyppytyyli kuitenkin tuntuu elävän koko ajan. Joskus on nättiä, mutta usein on myös rumaa :p

Onneksi päästiin Vapun valvovien silmien alle. Dot ei osaa vielä käyttää kroppaansa oikein. Sillä on virheellinen mielikuva käyttää välillä etupäätään. Se hakee helposti voimaa etupäästään ja jarruttaakin etupäällään. Tämä näkyy etenkin perussarjalla, joten siihen tuli kielto toistaikseksi. Lyhyttä, maksimissaan kolmen esteen perussarjaa voidaan tehdä ihan vain siksi, että koira ymmärtäisi tehdä vähemmillä tehoilla. Dotilla on tällä hetkellä tehot joko 100 % tai 0 %, välimuotoja ei ole. Laskeutumisharjoitteessa koira käytti kroppaansa oikein, joten se on hyvä treeni Doolle. Korkeuden arvioinnissa kroppa saatiin oikein töihin, kun korkeutta vaihtavan okserin jälkeen laitettiin vielä apuhyppy 12 jalan päähän. Silloin koira teki korkeushypyn oikeilla kropan osilla. Lisäksi palkka laitettiin matalalle pöydälle. Ilman pöytää Doo aloitti jarruttelemaan ja käyttämään siis etupäätään. Pöydän kanssa se käytti sievästi takaosaansa voiman tuottoon. Hyppytekniikassakaan ei saa Dotin kanssa ahnehtia. Sitäkään se ei koe enää muutaman toiston jälkeen mielenkiintoisena


Dotillahan oli kasassa jo pysäytyskontaktit, mutta koska seura tekee kaltaisekseen, niin Dotkin (ja minä!) opettelee nyt juoksukontakteja. Tällä hetkellä Dot juoksee kontakteja siten, että ylös- ja alasmenolankut on laitettu maahan ja niiden keskikohtaa on kohotettu hieman. Pääasiassa koiria on juoksutettu vain suoraan, mutta myös kääntymistä on otettu treeniin. Ohjaajan sijaintia on muuteltu ja ohjaaja on ollut liikkeellä tai pysähtyneenä.

Dot loistaa juoksaritreeneissä. Sen osumaprosentti kontaktialueelle on lähes sata. Se ei tokikaan tarkoita sitä, että Doo tekisi tietoisesti oikeita ratkaisuja vaan sen laukan pituus on aika optimi juoksareille (ainakin tässä vaiheessa). Ongelmia on varmasti odotettavissa myöhemmin!
Ohjauskuvioissa paljon on vielä opeteltavaa, etenkin minulla :p Serpentiiniä työstettiin käätämällä hyppyjä vähitellen enempi serpentiinin suuntaiseksi siten, että suoritustavasta tulisi koiralle automaatio. Tämä on vielä vaiheessa, mutta ehkä Dot on vähän ostanut jo ideaa.

Dot on treenanut myös kääntymistä:


Dotin kanssa palkkauskaan ei tapahdu samalla tavalla helposti kuin olen tottunut. Saran ja Rinnan kanssa mun pitää olla enemmänkin hillitty, sillä vire kohoaa niiden kanssa helposti liian korkeaksi. Dot sitä vastoin hyötyy enemmän innostavista kehuista ja muutenkin mun läsnäolosta treeneissä. Kehun kyllä Dotia, muttei kehu ole maailman parasta. Dotin kanssa mun pitää antaa itsestäni kaikessa niin paljon enemmän. Olen kyllä kuulemma kehittynyt tässä :)

Kaikesta koiran haukkumisesta huolimatta tykkään Dotista ja tykkään sittä koko ajan vaan enemmän. Se ei ehkä koskaan tule olemaan se kenttien kirkkain tähti, mutta se on aika guru mun opettamisessa.

2 kommenttia:

  1. Tuohon viimeiseen kappaleeseen... Blogia pitäessä tulee sellainen olo, että jos kirjoittaa koiran haasteista, on pakko varmuuden vuoksi vakuuttaa silti tykkäävänsä koirastansa, jottei joku käsitä ihan väärin. "Se vihaa koiraansa..." ;) Nimim. Myös joskus ongelmistaan avautunut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dotin mollaus on jo sisäpiirivitsi :D Mutta hyvä nämä on kirjottaa selkeästi julki, ettei tule väärinkäsityksiä.

      Poista