keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Maastokoostetta

Onnea RINNA ja suku! Kuusi vuotta tuli mittariin viime viikolla. Erityisesti ei juhlittu, mutta treenattu on paljon. Siitä Rimppa tykkää! 

Rinnan kanssa jäljellä on koettu sekä vanhaa että uutta ongelmaa. Uutena ongelmana on harhajäljet, joille koira vaihtaa nyt aika sujuvasti. Ennen koira piti paremmin oman jälkensä eikä harhat haitanneet niinkään, mutta nyt tosiaan harhoista on koitunut ihan ongelmaa. Kertaalleen koira on jopa vaihtanut riistalle, mitä se ei ole ennen tehnyt (vaikka on tiettävasti ajanut riistajälkien yli). Harhajälkiä pitää nyt alkaa tietoisesti treenaamaan ja samalla koittaa oppia koiran reagointi niissä. Ainakin riistalla koira muuttui hysteeriseksi :D Vanhana ikuisuusongelmana on keppi-ilmaisut, jotka aina kauden alussa on huonoja. Kerkesin jo kokeileen keppi-ilmaisuja keppi tuoden, mutta ei ilmaisuprosentti sillä noussut. Palattiin takaisin maahanmenoihin ja panostetaan motivaatioon palkkahetkeä arvottamalla lisää. Mennään paremmalla palkalla ja palkkaustavalla sekä kepeillä vietetään aikaa koiraa rentouttaen.


Tauon jälkeen haussa ollaan myöskin entisissä ongelmissa. Maalimiehiä on taas tallottu :/ Toivon, että maalimieskäytöksen huonontuminen johtuu lelupalkkauskokeilusta. Lelupalkkauksesta luovuin, sillä koira nostatti sillä liikaa kierroksia. Nami toimii Rinnalle palkkana tasoittavammin. Toivottavasti palkan laatua muuttamalla paranee myös maalimiesten kohtelu. Muuten haussa työstetään suoria pistoja sekä ilmaisua. Viime treeneissä näytti jo vähän hyvälle.


Ainoa, mikä sujuu nyt paremmin kuin koskaan, on esineet. Niiden kanssa on nyt vain saatu jotenkin kaikki kohdilleen.


DOT on puuhastellut peltojäljen parissa. Enempi tosin nyt on keskitytty mun liinan käyttöön. Se on vaikeaa. Lisäksi esineiden ilmaisut on aloitettu. Niitä on jo otettu jäljelläkin. Liian aikaisin varmaan, mutta kun ei malta!

2 kommenttia:

 1. Hauskoja nuo kuvat :D
  Itse tekstistä tulikin mieleen, että harhat voisi meilläkin mennä ihan tietoisesti treeniin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitihän sitä metsästä löytyneen minkä lien alaleualla leikkiä :D

   Poista