sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Rallymuistiinpanoja

Käytiin pitkästä aikaa SARAN kanssa rally-tokon kimppatreeneissä. Nyt aletaan olla siinä pisteessä, että sääntöjen lukeminen olisi aiheellista :p

Kuva kopioitu täältä.
Puolen vaihto edessä on ihan alkutekijöissä. En keksi muuta keinoa opettaa tätä kuin namia houkuttelemalla, joten toistoja tarvittaisiin paljon. Sen sijaan puolen vaihto takaa ja jalkojen välistä toimii pelkän käskyn voimalla molemmin puolin radallakin. Toki varmuutta näihin kaivattaisiin vielä enempi. Oikealla puolella seuraamisesta pitäsi treenata vahvempaa. Koira kyllä pysyy oikealla puolen, mutta tarvitsee tukea vasempaan käännöksissä ja näköjään spiraali juosten oli aika riski. Perusasento oikealla puolen on Saralla helposti liian edessä ja koira myös vinottaa helpolla.

Sarjahypyissä sekä putkessa on sama ongelma. Koira menee niissä liian lujaa! Näihin tarttee siis treenata rauhallisempaa etenemistä ja etenkin sitä, että koira kiinnitäisi heti huomionsa minuun suoritettuaan esteen eikä vaan painelisi agilitymaisesti kohti horisonttia. Merkki sen sijaan sujuu tokopohjalla hyvin, kunhan vain lisään rintamasuunnan ja käden näyttämään suuntaa merkin ollessa rallyssa muualla kuin edessä.

Kyltit, joissa molemmat kääntyy täyskäänöksen samaan suuntaan, onnistuu koiran kääntyessä minusta poispäin. Tähän toimii ihan agilityssä opeteltu taito poispäinkääntö. Se on ihan valmis kuvio. Sitä vastoin kaikki koiran kääntymiset minuun päin on vielä ihan koreografisesti mahdottomia. 

Kaiken kaikkiaan on siis paljon vielä keskeneräisiä kylttejä opeteltavana. Niiden varalle pitäisi tehdä ihan treenisuunnitelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti