sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Dot rallyssä


Menin ja ilmoitin sitten DOTIN rallykisoihin hetken mielijohteesta. No jostain kait se on aloitettava. Saa nähdä mitä siitä tulee. Doo osaa suunilleen kaikki kuviot kyllä, mutta jännättäväksi jää koiran mielentila, joka voi vaihdella laidasta laitaan. Mielentilasta riippuen koira joko haahuilee tai yliyrittää ja ääntelee. Treeneissä näihin on vielä helppo puuttua joko keskeyttämällä tekeminen tai rauhoittamalla koira. Kisatilanteessa on toimittava erilailla ja yritettävä tukea koiraa muuten. Se on onneksi rallyssä mahdollista. Kaikesta huolimatta odotan pääseväni Dotinkin kanssa rallyradalle. Se on varmasti kokemus.

Sitä ennen treenataan vielä. Seisomaannousun Doo on nyt oppinut sanallisena, mikä on hyvä, sillä käsimerkkiä käyttäessä se aina tökkäsi voimakkaasti kuonollaan käteen. Tämän myötä Doo on myös vähemmän fiksoitunut johonkin jäävään asentoon. Kolmella asennolla voi tehdä jo enempi kuuntelutreeniä ja koirakin on alkanut kuuntelemaan käskyjä. Saksalainen ja ohjaajan kierto sujuu yleensä hyvin, mutta välillä koira sotkee nämä eteentuloon. Erotukseksi olen alkanut käyttämään nyt apuaskelta eteentuloissa. Se auttaa myös suoristamaan koiraa, kun se ei vielä osaa hakeutua suorasti eteen. 

Kiihdyttävää Dotille on juoksuosiot, etenkin, jos juosen tehdään käännöksiä. Näissä Doo saattaa hyppiä ja vinkui sekä tarrata hihnan kiinni. Mieltä rauhoittavaan treeniin koira vastaa hyvin ja sitä pitää vain tehdä ennen koepäivää. 

Noin yleisesti Doo edelleen huomaa kyltit sekä kartiot ja välillä käy tökkäämässä niitä kuonollaan. Saa olla itse tarkkana, ettei koiran keskittyminen herpaannu. Dotin kanssa täytyy itsekin keskittyä joka hetkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti