tiistai 3. maaliskuuta 2020

Se oli siinä!

Lauantaina käytiin RINNAN kanssa PORSK:n tokokokeessa Strömforsissa. Tuomarina oli Susa Berghäll. Ensin oli paikkikset ja sitten kaikki yksilöliikkeet kerralla. Rinnalla ei ole koskaan ollut kaikkia liikkeitä putkeen, joten oli hauska nähdä miten koira reagoi. Olosuhteet oli suotuisat Rinnan väsyttämiseksi. Se oisi hyvä juoksuttaa pallon kanssa aina ennen koetta. Rinnan suhteen tämä tarkottaa tilaa ja aikaa, mikä ei harmiksi ole useinkaan mahdollista kokeissa. Koira oli mukavasti kehässä mukana. Se vastasi hyvin sosiaaliseen palkkaan eikä kuplaillut paljoa. Oli oikein hyvä koe!

FI TVA

Paikallaan istuminen   10
Paikallaan makuu + luoksetulo   9,5
Vino loppuperusasento.

Luoksetulo   8
Koira tuli ihan törkeen vinosti eteen. 

Kiertonouto   9
Liikkurit muuttivat vielä hyppyjen korkeuksia ja laudat jäi jumiin. Kesti hetken ennen kuin liike alkoi, Rinnan kanssa odoteltiin aloituspaikalla. Muuten liike meni hyvin, mutta koira pureskeli kapulaa kumman paljon, ehkä johtui alun odottelusta.

Seuraaminen   8
Kaavio alkoi kohti kiertokartiota. Se oli Rinnalla vaikea paikka. Alkuun koira seurasikin huonosti. Se edisti, oli kontaktiron ja äänekäs. Kaavion edetessä se alkoi kuitenkin työskentelemään ehkä parhaiten ikinä!

Ruutu   9
Ruutuunmenohau.

Ohjattu nouto   8
Noutohauhau.

Zeta   9
Rinna koomaseuraili, ei kuitenkaan pahasti.

Kaukot   10
:)

Tunnari   7
Tässä sitten vähän räjähti. Rinna ei kestä noutoliikkeitä viimeisimpinä. Koira potki kapuloita ja siirteli niitä kuonollaan. Se nosti omaa, laski sen ja lopulta toi sen sitten.

Tuloksena EVL1, 279 p. ja sijoitus 2./8. Kolmas ykkönen ja siten valio!

PORSK:lla on aina hyvät palkinnot, jopa kuoharia valiosta! 

Rinnan kanssa matka valioksi on ollut hyvin antoisa. Olen oppinut paljon koiran kouluttamisesta, etenkin kun mieli vie koiraa liikaa. Liikkeiden ylläpitäminen on ollut työlästä. Rinna menee helposti omaan kuplaansa eikä tee yhteistyötä. Sen kanssa on pitänyt tehdä vaihtelevia treenejä varoen kaavoja, mutta silti asioita on pitänyt pystyä vahvistamaan. Homma on ollut jatkuvaa tasapainottelua. Viime vuosina treeneissä ollaan hyvin usein mahduttu koiran kanssa samaan kuplaan ja nyt paristi kokeissakin. Se on ihana tunne <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti