perjantai 21. toukokuuta 2021

Vepetreenit vedellä ja ilman

Korkattiin vepetreenit kuivatreeneillä samalla vepetarvikkeita kuntoon kautta varten laitettaessa. Tällä kaudella DOTISTA tulee pääasiallinen treenikoira. Se on turhan pieni vepeen, mutta sen asenne on kuin isommallakin koiralla :p  Doo on hyvin tosissaan! Aiemmilla kausilla Dot on päässyt välillä puuhastelemaan. Se on hypellyt veneestä ja hakenut patukoita veneeltä. Kuivatreeniessä tehtiin perusasioita, mutta vietiin niitä vepemäisemmiksi. Ensin tehtiin rantautumista eli maalitolppien välistä remmin luokse menoa. Suunnitelmissa on opettaa Dot hakeutumaan rantautuessaan rannalle jääneen remmin luokse. Alkuun otin mukaan kosketusalustan remmin viereen ja alusta häivytetään vähitellen pois. 

Esineen haut toiselta ihmiseltä sujui hyvin, mutta tätäthän on tehty hakurullien kanssa aeimmin. Vientiä tehtiin ekaa kertaa ikinä. Siinä ei ollut mitään ongelmaa, vaikka oikeasti ihan ekaa kertaa tehtiin! Dotille on opetettu vahva käsitargetti eikä sille ollut väliä kenen käteen koira tuo esineen. Palkkaus pitää vaan miettiä kuntoon. Suunnitelmissa on jo nyt ketjuttaa homma niin, että itse palkkaan koiran viennistä. En halua turhaan rakentaa välivaihetta, jossa viennin vastaanottaja palkkaa koiran, kun siitä pitää kuitenkin päästä eroon.

Ensimmäisissä varsinaisissa vepetreeneissä tuli mukaan sitten se vesielementti, joka todellakin kiehtoo Dotia! Treeneissä kerettiin käydä samoja asioita läpi kuin mitä kuivalla maallakin oli tehty. Rantaan tuleminen (eli remmin luo hakeutuminen) on Dotille toki haasteellisempaa, kun koira ei malttaisi jättää vesielementtiä. Sitä pitää työstää erikseen vielä paljon kuntoon. Dotille on myös tähän liittyen vaikeaa tuoda esineitä käteen asti. Se mieluusti sylkäisee esineet rantaveteen ja kääntyy uudestaan ulapalle. Tähän otin nyt avuksi palkoista parhaimman eli ruokakupin. Tällä saatiin ajatusta viime vuonnakin pois vedestä, joten eiköhän nytkin toistojen myötä se lähde toimimaan. 

Vientiä testattiin myös vedessä. Ensin kuivalla maalla ja sitten kahluusyvyisessä vedessä. Doo teki jo useita onnistuneita suorituksia, mutta vahvistetaan vielä näin periaatetta. Veneestä hyppykin tehtiin ja se onnistuu aina :p 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti