perjantai 16. joulukuuta 2022

Ikeilyt

Iken touhuissa on jo välillä järkeä, joten pitää alkaa kirjaamaan niitä enempi ylös. Ike on tehnyt edelleen vähän ja kaikkea. Tokoja Ike on puuhaillut eniten. Viime Sirke Viitasen tokoista tein muistiinpanoja.

Ikellä on hitaahko perusasentoon tulo. Ike on opetettu tulemaan sivulle vatitreenillä ja tämä sujuikin hyvin siihen asti, kunnes aloin ottamaan mukaan sivulle istumisen pelkän seisomisen sijaan. Selvästi tämä on hämmentänyt koiraa ja se asettelee itseään sivulle. Nyt voitaisiin tehdä toistoja maasta sivulle nousuihin, jolloin saataisiin helpotettua asiaa ja siten nopeampaa asennetta. Sitten näitä myös maasta ohjaajan takaa. Samaa asettelemista on ollut myös eteentuloissa. Tosin nyt nekin oli reippaita, ehkä johtuen edeltävästä sivullenousutreenistä? Samaa kropankäytön hallintaa tarvitaan myös kaukoihin. Ike voisi opetella pitämään asennot paremmin sekä leikin, jossa koiralle nimetään kaikki tassut ja koira oppi tiedostamaan joka raajansa.

Tehtiin myös liikevälejä ja sosiaalista palkkaa. Iken liikkeet oli istuminen ohjaajan kiertäessä koiraa, sivulla maahanmeno ja kaukojen i-m-vaihto. Liikeväleissä pienet siirtymät meni hyvin ja sosiaalinen palkkauskin silloin, kun koira keskittyi minuun. Liikkeestä vapautuessaan se saattoi myös mennä katsomaan kartioita tai ihmisiä. Samoin myös paikallaanolossa se ehtii vilkuilla ympäristöä. Jatkoon keskittymistä luopumisen ja jännitteiden kautta.

Kaiken kaikkiaan Ike on hyvin keskeneräinen vielä joka suhteessa ja niin pitää toki ollakin. Se on kasvattanut jalkoja ja kropan hallinta on heikkoa :p Hyppytekniikassa on vielä paljon työstettävää. Ikeltä puuttuu vielä suunnilleen kaikki aikuisen koiran lihakset. Kroppa on kesken ja niin on myös mieli. Hyppytekniikassa koira ei alkuun keskittynyt kuin lelulle juoksuun, mutta näkyvä lelu vaikutti liikaa tekniikkaan. Nyt on opeteltu piilossa olevaa lelua ja ruokakin on alkanut toimimaan tarpeeksi vetävänä, kun koira on saanut ideasta kiinni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti