tiistai 9. toukokuuta 2023

Hyppelyt

Ike aloitti säännölliset hyppytekniikkatsekkaukset Dea Ivanovin opastamana. Kertoja on nyt varattu viikottain muutaman kuukauden ajaksi. Iken kroppa on viime kuukausi muuttunut ihan silmissä aikuisempaan suuntaan, joten uskon nyt olevan oikea aika säännöllisemmälle hyppytekniikalle. Ekalla kerralla katsottiin ensin perussarjaa. Ike jännittää helposti niskaansa etenkin ponnistaessaan liikkeelle. Lisäksi tekniikka katoaa kolmannen ja neljännen hypyn välissä. Lapatuki häviää. Itsekin olen osannut havannoida nämä ongelmat, mutta treenien muuttaminen korjaaviksi onkin ollut sitten toinen juttu. Nyt jumpattiin hyppyjä yhdestä kolmeen ja koira rentoutui ja paransi tekniikkaansa. Ehdittiin katsoa myös set pointia. Iken tekniikka hajoaa 40-sentissä, joten nyt korotettiin korkeimmillaan 35-senttiin, jonka koira vielä händlasi.

Toisella kerralla oli aiheena kasvava sarja ja etäisyyden arviointi. Kasvavaa Ike on tehnyt aiemminkin, mutta etäisyyden arviointi tuli sille uutena. Laukan lisäykset tapahtui 14-16 ja 24-26 askeleilla eli Iken laukan pituus on noin 10 jalkaa. 

Ike pääsi kerran myös Juulia Savolaisen treeneihin. Sieltä taskuun rohkeampi liikkuminen itselle. Ike osaa kivasti suullisia vihjeitä, joten seuraava steppi olisi ottaa niihin omaa liikettä mukaan.

Ikestä ei ole kuvitusta, mutta Dotin treeneistä on video. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti