perjantai 30. kesäkuuta 2023

Agi- ja tokomuistiinpanot

Muutamasta Iken hyppytekniikkatreenistä vähän muistiinpanoja.

Alla kuva pisaran mallisesta treenistä. Siinä hyppyvälit oli 6, 9, 18 jalkaa ja putken jälkeen sama takaperin. Treenissä tuli etäisyyden arviointia, laukan venyttämistä ja kokoamista samassa. Kokoaminen oli vaikeaa, eikä kuviota todellakaan tehty täydestä vauhdista kokonaan  vaan osissa maltillisella vauhdilla. Tarvitaan lisää vaan kokoavia harjoitteita, esimerkiksi sitä perussarjaa, jota on toki tehtykin.


Perussarjaa on tehty perinteisen lisäksi variaatioina. Samaan suuntaan vinot hypyt, siksak ja hypyt limittäin. Siksak oli vaikeinta. Tiukat siksak-hypyt ohjaa myös S-linjan treeniin, jota on tehty erikseen. S-linjan hypyissä taipumiset ja laukan vaihdot on olleet ok. Nopeammassa vauhdissa homma hajoaa ja koiralle on tullut tässäkin vaikeuksia kokoamisessa. 

Kepeillä on päästy tekemään kutoset ilman apuja. Vähän hataraa vielä on, joten palataan hieman taaksepäin keppien kanssa.Tokopuolella Ike on osallistunut Tiltun koulutukseen HSKH:n kentällä. Ikelle vieras paikka, vieraat koirat ja vielä häiriöt teemana. Osasin mitoittaa treenit Ikelle sopiviksi ja Ike suoriutui haastavasta asetelmasta hyvin.  Alkuun tehtiin paikkiksia eri kuvioissa. Annoin koiran olla vapaamuotoisesti paikoillaan ja katsella. Seuruussa ei vielä ole kestoa tai hirveästi muutakaan ja tehtiin sitä muista etäämmällä. Ruutu ja kierto onnistui hyvin, vaikka samanaiksesti muut teki luoksetuloa, zeraa tai kiertoa lähellä. Hyppykään ei ollut vaikeaa, vaan siinä oli ihan samaa koomausongelmaa kuin tutummissakin paikoissa :p Kaikki onnistui siis paremmin kuin vain hyvin! Tarttis osata mennä useammin mukavuusalueen ulkopuolelle, mutta onnistuneesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti