keskiviikko 13. syyskuuta 2023

Ascat

Vuoden vikat ASCA-agilityt käytiin viikonloppuna Ojangossa. Tuomarina oli Peggy Meersman Belgiasta. Dot oli ilmoitettu molemmille päiville agi- ja gambleradoille. Agiradoilla oli huonoa ohjaamista, joka kostautui koiran ylimääräisinä pyörimisinä. Tykkäsin kuitenkin omasta asenteestani. Osasin olla myös rento ja jatkaa virheistä huolimatta. 

Lauantain ensimmäinen gamble oli liian vaikea. Toisella radalla tehtiin sitten kaivattu viimeinen hyväksytty suoritus ja Dot sai valioon tarvittavan tittelin GV-E-OP (Gamblers Vetran Elite Outstanding Performance). Kerrytettiin sillä radalla myös eniten pisteitä ja Dot oli kolmen parhaan veteraanin joukossa.


Sunnuntain ensimmäisellä agiradalla Dot teki lentokeinun! Otettiin kohta uudestaan siistimmällä suorituksella. Toisella radalla saatiin hyväksytty tulos. Koska gamblen tulokset on kasassa, niin käytettiin sitten vuorot kontaktien treenaamiseen. Ascassa saa treenata lelulla palkaten. Toki hylätty tulos siitä tulee, mutta Dot sai palkan hyvistä suorituksista keinulla ja puomilla. Pääasiassa Dotin kontaktit oli varsinaisissa ratasuorituksissakin ihan hyviä. Jokunen yläosuma tuli puomin alastulolla, mutta yhtään varsinaista virhettä ei tullut pehmoesteellä. Lähdötkin oli paljon paremmat kuin viime kisakerralla.

8


Dotilla on nyt kasassa hypyt ja gamblet valioon, enää puuttuu tuloksia agiradoilta. Saas nähdä saako niitä koskaan kerrytettyä :p
Illalla oli vielä nosetreenit. Dot oli superpätevä! Se oli päivän päätteeksi hyvin motivoitunut itse asiaan ja teki löydöt pääasiassa nopeasti. Laatikot ja ajoneuvot sujui hyvin, mutta maassa olevat kangaskassit oli vaikeita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti