torstai 2. toukokuuta 2024

Agijutut

Ike on aloitellut agin puolella epistelyt. Touhu on vielä vähän haparoivaa, mutta kyllä se tästä. Ennen kaikkea on mukavaa, että mulla on sama koira radalla treeneissäkin ja kisaympäristössä vieraammassakin paikassa. Oma jännittäminen ajoittuu suorituksen ulkopuolelle ja jo lähtöön kävellessä on hyvä fiilis.



Ike on tehnyt talven ajan säännöllisesti hyppytekniikkaa. Itselle sieltä muistiin tiukan käännöksen opetuskuviot. Laitimmaiset rimat on 20 cm, keskimmäinen 35 cm (voi nousta 50-60 cm). Hyppyvälit on 5 jalkaa ja tämä väli on Ikelle hyvä myös muihin taipumistreeneihin. Vaikka Ike onkin ihan iso koira, niin pidemmillä väleillä sillä on selvästi vaikeuksia kääntymisissä. Ikelle taipumiset on olleet treeneistä vaikeimmasta päästä. Sillä on myös ollut puolierot myötäsuunnan ollessa helpompi. Käännösissä käytetään tällä hetkellä apurimoja auttamaan oikean ponnistuspaikan valinnassa (innit ja takaakierrot). Ike on fyysisesti ja henkisesti hidas kasvamaan.

Dot palasi myös talven tauoltaan agilityn pariin. Harvemmalla treenaamisella juoksukontakteja on vaikea ylläpitää, joten Dot muuttuu pysärikoiraksi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti