perjantai 6. maaliskuuta 2009

Sisätokoja  • Viime aikoina Sara on saanut etsiä hajustettua tunnaria pimeästä huoneesta (kylppäri). Itse jään oven suuhun ja annan käskyn koiralle. Sen jälkeen alkaa pimeässä kuulumaan nenän tuhinaa ja lopulta kolahdus, kun Sa ottaa kapulan suuhunsa :) Tuntuu, että Sa alkaa yhdistämään haistelun käskyyn. Vielä ei kuitenkaan oteta hajustamattomia häiriökapuloita mukaan vaan opetellaan se nenän käyttö varmaksi.

  • Kaukoissa on nyt keskitytty seiso-istu-seiso-vaihtoihin. Seisomasta istumisessa on edetty huimasti. Loppujen lopuksi tajutessaan istualtaan peruuttamisen idean Sa alkoikin tekemään siinä seiso-istu-vaihdon pitäen takapään paikoillaan, joten aloin vain naksauttamaan heti siinä vaiheessa. Nyt käsimerkillä tuo toimii parin metrin päästä ja olen alkanut yhdistämään sanallista käskyä ("Back") liikkeeseen. Istu-seiso-vaihdossa tuntuu takatassut helposti hieman liikkuvan, joten niitä tehdään edelleen namiohjauksella. Maasta seisomaan sujuu paremmin ilman turhia tassujen liikuttelua. Kaikkiin vaan vielä lisää treeniä, jotta saadaan varmuuttakin lisää.

  • Perusasentoja kapulan kanssa ja ilman ollaan taas tehty peilin edessä. Pääasiassa koira tuleekin ihan oikeaan paikkaan.

  • Metallinoutoa ollaan tehty vauhdin kanssa. Viskaan siis kapulan matkaan ja Sa lähtee perään. Koiran tullessa takaisin heitän nappuan sen menosuuntaan. Sa irroittaa otteensa kapulasta vasta vaihtaessaan sen nappulaan. Sitten se ottaa taas kapulan suuhunsa ja sama homma toiseen suuntaan ;) Kapulaa kantaessa ote voisi olla vielä parempi. Kuitenkin ote on hyvä, silloin kun taistellaan kapulasta. Pystyn jo kiskomaan metallikapulaa yhtä suurella voimalla kuin puukapulaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti