tiistai 3. maaliskuuta 2009

Treeniä Viilarilla


Ensiksi ruutua kisakokoisena. Alkuun parit leluruudut ja ruutuun kutsumiset pitkältä matkalta, sen jälkeen lähetyksiä n. 15 metrin päästä. Tällä kertaa nämä menikin hyvin, koira paineli vauhdilla ruutumerkkkien sisään. Pari kertaa Sa jäi ruudun sisällä turhan reunaan, nämä korjasin toisella käskyllä ja hillytyllä palkalla. Hyvistä ruutuunmenoista tulikin sitten mahtipalkat. Loppuun vielä yksi leluruutu.


Sitten hyppyä ja hyppynoutoa n. 5 metrin päästä, vinot noudot tehtiin ihan esteen vierestä. Hyppyissä Sa alkaa olla turhankin hyvin sisäistänyt vauhdista lentävän pallon, joten niitä pitää nyt vähentää. Muuten hypyt oli ihan kivoja, paitsi perusasennot tahtoi olla taas liian edessä, joten muistuttelin niistä. Suorat hyppynoudot oli hyviä ja vinotkin kapulan ollessa oikealla. Vasemmallekin oli muuten ok, mutta kapulan kierto jäi tekemättä. Pitääkin näitä vasempaan vinoja ottaa enemmän ilman hyppyjä ja sitten vasta liittää hyppy siihen. Kapulan kanssa perusasennot oli hyviä.


Maahanmenoja ja seisomisia otettiin palloleikin lomassa. Koira teki mitä pyydettiin, mutta ensimmäisessä seisomisessa lähti pyörimään mukana, kun kiersin koiraa. Muistutuksen jälkeen toimikin sitten hyvin. Maahanmenoissa annoin palkaksi nappuloita etutassujen väliin, sillä pallon kanssa koiruus tekee usein puolittaisia maahanmenoja. Siinä leikin lomassa tehtiin pari luoksetulon pysäytystäkin. Nämä oli ihan ok.


Luoksetuloja otettiin vauhdin kanssa. Palkkasin itseni taakse lentävällä lelulla tai sitten jätin lelun taakseni piiloon ja astuin syrjään vasta viime hetkellä. Sara paineli ihan täysillä. Loppuun vielä kiertoja. Näitä on kyllä tehty aivan liian harvoin, ei  olla oikein edetty näissä. Koira kyllä kiertää molempiin suuntiin ihan hyvin, mutta kun lähetysmatkaa kasvatetaan Sa pyörähtää vain itsensä ympäri. Saatiin sitten lopulta pari kiertoa myötäpäivään kauempaakin, kun vähitellen kasvatettiin matkaa. Näitä lisää siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti