tiistai 26. tammikuuta 2016

Rallatellen

SARA pääsi lauantaina rallytreeneihin. Puolenvaihdot on edelleen kesken. Puolenvaihto takaa on parhaiten hallussa, sekään ei kuitenkaan vielä liikkeessä toimi. Jalkojen välistä puolenvaihdon koira sekoittaa jalkojen välissä pujotteluun, joten niihin erottelua. Radassa oli paljon oikealla puolen seuraamista. Tein eläinkokeena koko radan välipalkatta. Oikealla puolen olo sujui koiralta muuten, mutta Sara ei ollut sinut asian kanssa vaan äänteli paljon. Radan loppu oli vasemmalla puolen ja koiran ääntely loppui tässä kuin seinään. Selvästi on siis vielä epävarmuutta mukana.

Radalla oli ekaa kertaa houkutus. Sara ei edes huomannut sitä, vaikka koitin oikein läheltä houkutteita pyöriä. Käytöksenä oli edessä istuminen. Se onnistui hyvin, kun kehuin koiraa paljon sen suorittaessa.


Sara on treennut myös tokoa, eniten kiertonoutoa. Kiertoon on tehty erottelua merkille menon, kierron ja noudon välillä. Vihjeet on vain suulliset, esim. kapulan heitto ei taroita noutoa. Lelun sijainneilla ja heitoilla on tehty lisähäiriöitä. Samoin aksaesteillä, joiden seassa kierrettävä merkki on ollut. Vaikeinta edelleen on liikkuroidut kapulat etenkin liikkurin niitä heitellessä koiran ohimennessä. Takapalkalla on saatu kivaa jumittamista esiin, mikä on sekin vain hyvää häiriötä. Kiertomerkkiä on myös liikuteltu toisaalle koiran huomaamatta ja koiran on pitänyt hahmottaa se häiriöiden seasta uudestaan. Lisäksi kolmen valkoisen paimenen kopla on tuonut lisähäiriötä juoksentelemalla seassa. Lisää vaan tämänkaltaiia treenejä vahvistamaan sitä mitä halutaan.

Koemaisuuksia on tehty liian vähän. Maanantaina saatiin kuitenkin kivaa settiä. Tehtiin liikkeinä ohjattua noutoa, luoksetuloa, kaukoja ja tunnaria kaikkia useampaan kertaan samassa setissä palkatta. Sara sai settiinsä ylläreitä liikesisältöön. Lisäksi tehtiin osa liikkeistä pitkillä odotusviiveillä sekä tiuhalla käskytyksellä. Viiveitä on treenattu vähemmän ja se näkyy äännähtelynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti