tiistai 19. tammikuuta 2016

Tottelevaisuutta

Maanantaina SARA teki koemaista treeniä pienillä ylläreillä. Ensin tehtiin luoksetulo, jossa koira vinkui jätössä. Huonon stoppauksen jälkeen tehtiin kaukot. Koira yllättyi ja teki ekan vaihdon huonosti, muuten vaihdot oli hyviä. Sitten luoksetulo loppuun valuvalla maahanmenolla ja siiruutuun, jossa mittasuhteet oli erilailla. Ympyrään meno oli hallin pitkää reunaa pitkin ja ympyrästä ruutuun meno lyhyellä sivulla. Nämä onnistui. Ohjatussa noudossa noudettavan kapulan tilalla oli tunnari, johon koiran vire oli aivan liian väärä. Ekalla koira toi väärän ja ehkä toisellakin. Sara sotki kaikki kapulat. Seuruuseen mielentila oli aivan väärä ja ääntä riitti. Seuruun seassa tehtiin jäävät. Loppuun vielä kiertonouto, jossa koira jäi voimakkaasti kiinni kapuloihin. Saran mielentila kaikkeen oli ihan väärä eikä se kyennyt suoriutumaan tehtävistä. 

Kiertonoudossa on vielä ihan liikkeessäkin työstämistä. Sara ei vaan vielä osaa sitä. Sunnuntaina Sara teki erottelua ruudun, kierron sekä putken väliltä. Ruutu oli parin metrin päässä merkistä ja merkki oli U-putken keskellä. Alkuun Sara näki vain ruudun, mutta kyllä erotteluakin saatiin treenin kuluessa aikaiseksi. Näitä kuitenkin lisää. Putkeen lähetyksiin yhdistin pysäytykset. Istumisesta on tullut niin vahva, että Sara helposti istuu seisomisetkin. 

Paikkistreeneissä on lisäksi paljastunut Saran rikki mennyt paikkis. Se jähmettyy käskiessä koiraa istumisen jälkeen maahan. Sama on, jos piilossa olon jälkeen käsken koiraa maasta istumaan. Treenattavaa oisi siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti