sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Kokeita


Rimppa pallilla.

I-HAH järjesti autralianpaimenkoirien tokorotumestaruudet lauantaina. Kokeen tuomarina oli Ilkka Sten. RINNA kisasi voittajaluokassa. Paikkis oli ekana ja sen jälkeen yksilösuoritukset oli kaikki putkeen sekoitetussa järjestyksessä. Liikejärjestystä en muista.

Paikkamakuu   8
Ruma lonkkautuminen makuun aikana! Lisäksi koira reagoi sivullenousussa viereisen koiran käskyyn, kun toista koiraa jouduttiin useaan kertaa käskemään.

Seuraaminen   9
Alussa vähän kitinää liikkeellelähdöissä (peruutuksessa etenkin), mutta koira hiljeni, kun muistin itse hengittää :p

Ällä (i-s)   7
Mokasin käskyt ja tehtiin kahdesti seisominen :p

Luoksetulo   8
Vinkunaa jätössä (miten tämän korjaan?). Rin ennakoi stopin jälkeisen lähdön liikkurin käskystä.

Ruutu   10
Hyvä.

Ohjattu noutaminen   10
Hieno!

Tunnari   9
Koira oli vähän hätäinen kapuloilla ja korjaili otetta pariin kertaan paluussa.

Kaukot   9
S-i-vaihdossa tuli vähän eteenpäin.

Metallihyppynouto   8
Tuuli otti kevyeen metallikapulaan ja se lensi huonosti. Sain uusia heiton.

Kokonaisvaikutus   9

Tulos: VOI1, 280 p. ja sijoitus 1./4. Se oli Rinnan kolmas ykkönen voittajassa, joten TK3-koulari tuli. Luokkavoiton myötä Rin oli myös paras voittajaluokan aussie.

TK2 Madde ja TK3 Rinna. Kuva: Laura Kurimo.
 
Taas (jo toista kertaa!) oltiin yhdessä kehässä eikä koesuoritus hurjasti poikennut treenisuorituksesta. Liikkeitä ei viime aikoina olla juurikaan treenattu, vaan enemmänkin mielentiloja niissä. Nyt tuntuu, että ollaan päästy hurjasti eteenpäin. Olen paljolti muokannut omaa käyttäytymistä ja siinä sivussa koirankin. Koiran mielentila on parantunut, mikä näkyy eniten ääntelyn vähentymisessä. Nyt kokeessa ääntä ei irronnut kertaakaan vauhtiliikkeisiin (noutoihin, ruutuun) lähdössä. Seuruun alussa tuli pienesti ääntä ja lisäksi myös ohjatun seuruun alussa. Lisäksi ääntä tuli luoksetulon jätössä. Tuomarin korviin mikään ääni ei kantautunut, joten pistemenetyksiä ei tällä kertaa tullut niistä lainkaan. Jatketaan siis samalla kaavalla kuin nytkin on tehty. Töitä kyllä vielä riittää!

Sarppa pallilla.

Seuraavana päivänä samassa paikassa kisattiin SARAN kanssa rallyä. Tuomarina kokeessa oli Heikki Palosaari. Meno oli sujuvaa, vaikkakin taskuttomana pidin hihnaa housuissa :D Tulokseksi 99/100 p. ja sijoitus 1./8. Piste epätarkasta suorituksesta meni kyltillä 43 (istu, käännös vasempaan, istu), jossa Sara jäi seisomaan kääntymisen jälkeen ja erillisellä käskyllä vasta otti perusasennon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti