sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Lintu vai kala?

Eiku vaan DOT :p Dot kävi luonteen testissä lauantaina. Se oli Länsi-Uudenmaan Mäyräkoirien järjestämänä ja paikkana oli jonkun omakotitalon piha taajamassa Sipoossa. Testaajina oli Tarja Matsuoi ja Leena Turunen. Dot oli testatessa reilua kuukautta vaille 3-vuotias. Halusin viedä sen testiin, jotta saisin lisätietoa siitä. Mikä tekee Dotista juuri Dotin?

Tunnistin testissä koirani, sillä Dotin suhteen kaikki skenaariot oli mahdollisia. Mikään ei oikeastaan olisi yllättänyt minua. Dot näytti testissä mukavasti omat moninaiset puolensa. Paikalle tullessa se vinisi ja kiskoi eri suuntiin. Se leikki minun kanssa, muttei tuomarin. Leikkiähän on työstetty paljon ja näköjään koira vaatii tietyt eleet leikkiinlähtöön. Taisteluhalussa sinänsä ei välttämättä ole puutetta, sillä leikkiessään koira leikkii hyvin, mutta sitä ei vaan aina kiinnosta leikkiä. Muissa osioissa taisteluhalu näkyi paremmin.

Toimintakykyä Dotilla joskus on ja joskus ei. Tämä näkyi hyvin koiran toimiessa muualla, mutta pimeässä huoneessa sen toimintakyky vain loppui. Toki tätä ennen se oli kerännyt kuormaa haalarilta. Huoneessa se jäi ovelle. Tuomarien houkuttelemana se tuli puoliväliin tilaa, mutta palasi sitten takaisin ovelle. Minun niiskaukset ja yskäsyt se kuuli kyllä, mutta reagoi vasta kutsuun. Silloin se yritti suorinta reittiä luokseni eli se yritti kiivetä tavaroiden yli. Mun piti siirtyä kutsumaan eri kohtaan, että saatiin koira turvallisesti lattiaa pitkin etenemään mun luokse. Huonesuorituksen jälkeen oli tuomarin kanssa puhetta, että Dot saattaisi olla temperamentiltaan impulsiivinen. Kokonaisuudessaan tuomarit ei tähän päätyneet vaan papereihin kirjattiin koira erittäin vilkkaaksi.

Laukauksiin koira reagoi, muttei mitenkään hälyttävästi, joten tuomiona oli laukauskokematon. Dotille on ammuttu paljon ja edelleen se reagoi samanlailla ampumiseen. Se on vissiin sitä vilkkautta yhdistettynä terävyyteen.


I TOIMINTAKYKY +1b Kohtuullisen pieni
II TERÄVYYS +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
III PUOLUSTUSHALU +3 Kohtuullinen, hillitty
IV TAISTELUHALU +2b Kohtuullisen pieni
V HERMORAKENNE +1b Hermostunein pyrkimyksin
VI TEMPERAMENTTI +1 Erittäin vilkas
VII KOVUUS +1 Hieman pehmeä
VIII LUOKSEPÄÄSTETTÄVYYS +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
LAUKAUSPELOTTOMUUS ++ Laukauskokematon
+144 ++

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti