perjantai 22. joulukuuta 2017

Terveysjuttuja

RINNALLA on ollut epämääräistä epäpuhdasta liikkumista, joka näkyy takapäässä. Askel on lyhempää ja voimatonta. Tämä on liittynyt rankempaan liikuntaan yhdistettynä koleaan, kylmään, mutta märkään säähän. Esimerkiksi viimeisimmässä kokeessa satoi koko päivän vettä, välillä räntää. Suoritusten välillä koira joutui olemaan paljon autossa. Kotiin päästyä koira nukkui kerällä ja siitä liikkeelle lähdettyä liike oli epäpuhdasta. Koira kyllä vetreytyy suht nopsaan eikä oireile ennen kuin vastaavat yhdistelmät on ollut taustalla. Näillä tapauksilla on ollut useampi viikko väliä.

Tiistaina Rinna kävi Petran käsissä eikä koirasta löytynyt mitään selittävää syytä. Ehkä vain kylmä ja märkä yhdistelmänä sai oireet aikaan. Hommasin sille nyt fleecestä tehdyn loimen avuksi. Materiaalina se kuivattaa märkää koiraa paremmin kuin jo olemassa olevat loimet. DOT käsiteltiin myös ja sekin oli ihan ok. Lavoissa oli eniten lihastukkoisuutta.

Rinnalla huomasin juoksun alkaneen 12.12. Edellisestä on aikaa tutusti 7,5 kk. Dot tälläsi juoksunsa samaan alottaen viikon perästä. Nämä on nyt kolmannet ja 7,5 kk:n erolla edellisistä (eka ja toka vuoden välillä).

Koirat on vuotaneet myös tutkimusverta metabolomiikkatutkimukseen. Sara ja Rinna on ennenkin lahjoittaneet verta tutkimuskäyttöön ja näytteen otto sujui ongelmitta. Dotille sen sijaan kerta oli ensimmäinen. Ensin se haukkui näytteenottajat ja sitten se tutisi tutkimuspöydällä. Verenvuodatus saatiin kuitenkin siististi tehtyä. Tuloksia tutkimuksesta kuulemma kuulee keväällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti