tiistai 27. maaliskuuta 2018

Taaskin!

Viime perjantaina se tapahtui taas. Nimittäin DOT ei rähähtänyt kellekään piirin tokoissa. Dot kykenee kyllä olemaan monissa paikoissa ja treeneissä rähjäämättä, mutta nämä piirin treenit, jossa kymmenisen koirakkoa on samanaikaisesti kentällä, on Dotille se vaikein tila. Piti ihan selata blogista milloin tämä tapahtui edellisen kerran. Kaksi kuukautta sitten. Edistytään hitaasti, muttei varmasti. Dotin heikot kohdat on edelleenkin tauoissa ja siirtymissä, tehdessä se ei juurikaan reagoi muihin. Tilanteet on myös hyvin usein ennakoitavissa, jossa taas suuri merkitys on omalla toiminnallani. 

Sunnuntaina oli Tiltun koulutus. Käytin koko oman aikani Dotsin kanssa, sillä Rinna edelleen saikkuilee vauhdikkaimmista lajeista (Rinnan toko on hyvin vauhdikasta). Aikaa oli niin paljon, että jouduin Dotin kanssa myös epämukavuusalueille, mikä oli tosi hyvä. Dot esitteli asiat juuri niinkuin kerroinkin sen tekevän ja saatiin neuvoja juurikin ongelma-asioihin! 

Seuraamista Dotin motivaatio ei riitä vielä riittävän pitkälle. Dotilla on niin vahva luopuminen palkasta, ettei sitä voi auttaa namittamalla. Sen seuruupaikka siirtyy silloin sivuun. Toimivammalta tuntui palkata koira toiselle puolen tai käyttää etäpalkkaa. Dot tarvitsee selvät kriteerit tekemiseen ja selkeän vapautuksen, jossa se saa palkkaustilanteissa purkaa itseään liikkumalla. Mikäli koira tulee vääränlaisella ilmeellä (sellaisella, joka tarkoitaa, ettei koira tee seuraamista täysillä vaan on henkisesti kiireinen jonkin muun asian parissa), otetaan aloitus uudestaan ja hyväilmeisestä aloituksesta palkka. Jos koira ei ole täysillä mukana, niin se menettää palkan, mutta saa uuden mahdollisuuden siihen.

Varsinainen seuruu on kivannäköistä ja käännökset sujuu hyvin. Seuraamispaikka on sivulla hyvä (kunhan se ei tee palkasta luopumistä, jolloin koira on liian kaukana). Edistämisongelma kuitenkin on ihan nurkan takana. Tämän ehkäisyssä toimii tosi hyvin käsikosketus oikeassa seuruukohdassa.

Ruudussa on saman homma. Mikäli koira ei ole omistautunut asialle, niin se ei saa sitä tehdä. Väärä toimintatapa katkaistaan alkuunsa, koira kutsutaan pois ja uusi yritys perään. Lähetykset vaihtelevista asennoista. Perusasento on on Dotille vaikea, mikäli sen mieli on jo ruudussa.

Hyppynoudossa ja tunnarissa näkyi parhaiten Dotin huono toistojen kestävyys. Parin samankaltaisen toiston jälkeen pitäisi asetelmia jo jonkin verran muuttaa. Hyppynoudota tehtiin nyt isomman puukapulan palautusta. Dotilla oli vaikeuksia muistaa ottaa kapulaa mukaan, kun nouto tehtiin pelkkänä paluuna ja koiran tuli ottaa kapula maasta matkalla. Se juoksi kapulan yli ennen kuin huomasi sen. Kapulan nostaminen maasta oli vähän mallaileva. Kapulan kanssa hyppy oli ongelmaton. Metallinoutoa on tehty erikseen. Pidon kanssa ei ole ongelmaa. Kapula on varmalla otteella suussa myös liikkeessä. Vaikein kohta tässäkin on metallin sen nostaminen maasta. Treenataan lisää, sekä hyppynoutoa että mettallinoutoa Doo on treenannut vasta pari kertaa.

Tunnaria Dot on tehnyt kotona naksun kanssa isolla määrällä kapuloita. Muualla tunnarin alkeita on tehty vain hajustettua kapulaa piilottamalla. Nyt yhdistettiin nämä. Oikea oli piilossa väärien ollessa esillä. Ensin onnistui, mutta toistojen myös Dot alkoi nappailemaan vääriä. Semmmosta nyt aina tunnarin kanssa sattuu :p

Paikkamakuusta tehtiin tällä kertaa ekaa kertaa 2-minuuttinen piilo! Dot oli hyvällä mielellä, mutta puolta minuuttia ennen ajan täyteentulemista, se käänsi toisen etutassun mutkalle. Pitkä paikkiksi on tehty vasta vähän, joten ei ole ihmekään, ettei koira kykene vielä patsastamaan täydellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti