sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Rinna rallytreeneissä

RINNA oli perjantaina ensimmäistä kertaa oikeissa rallytreeneissä. Rally tuntuu tekevän Rimpan vireen hallinnalle tosi hyvää.

Kentälle tullessaan Rinna oli ihan kuutamolla. Se otti häiriötä koko kentälle levittyvästä kylttimerestä. Sehän hakee helposti kohteita, mutta onneksi myös luopuu niistä, kun se toteaa ne merkityksettömiksi. Helposti kuitenkin kontakti hävisi kääntyessä koirasta poispäin esimerkiksi spiraalissa ja houkutuksessa. Houkutus itsessään ei ole vaikea, mutta ulkokaarteella kiertäessä koira helposti häviää. Tämähän on ollut ongelmana jo ihan peruskäännöksissä, mutta niissä ongelma ei ole ollut niin isona ongelmana.

Rallyssä on paljon kiihdyttäviä tehtäviä Rinnalle. Paljolti kyse on tällä hetkellä osaamattomuudesta. Rinnan pitää olla varma tekemisestään pitääkseen mielentilansa kurissa. Jos Rin ei ymmärrä, se huutaa sen :p Vauhtiliikkeet on vielä asia erikseen. Jo ihan ohjaajan kiertäminen on välillä liian kiihdyttävää. Ohjaajan kierrot pitää siis opettaa mielentila edellä. Treeneissä tehtiin myös hyppyjä ja putkia. Oli ihan kamalaa :p Yhdelläkään hypyllä en ehdi koiran mukaan. Se joko jatkaa matkaansa tai sen rintamasuunta kääntyy liiaksi mua kohden. Nämäkin onneksi korjaantuu treenaamalla. Hirveen kivaa on nyt Rimpan kanssa tehdä sille uusia juttuja! Lisäksi uskon tosiaan näistä olevan paljon apua muihinkin lajeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti