tiistai 1. toukokuuta 2018

Vappuna kerran


Vappua vietettiin Strömforssissa. Oli ohjattua ja ohjaamatonta ohjelmaa. Hilkan ohjaamana tehtiin naksuttelujuttuja, ensin halutun asian sheippaamista ja sitten haluttujen asioiden ketjuttamista. Ensimmäisenä kuitenkin naksuteltiin toisillemme. Olen ennenkin naksutellut ihmiselle, mutta olipa enemmän "koiramaista" naksutella ihmistä, joka ei itse ole sheipannut! Naksuihmiset tekee tarkasti yhden liikkeen kerrallaan ja toimintoja on helppo merkata. Nyt ihminen teki monta asiaa yhtä aikaa, ihan kuin koira, joka on niin kierroksissaan, ettei nahoissaan pysy!

RINNA teki kahdeksikkoa merkeillä. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä Rinnalle on aina vaadittu merkin kiertoa myötäpäivään. Koira tarjosi alkuun kaikkea muuta kuin kiertoa mm. merkin tallomista (Rinnalle vois opettaa kokoontaittuvan merkin kasaamisen :D ). Oikein ajoitetulla palkan ja suunnatulla palkalla päästiin kuitenkin alkuun ja loppuunkin. 





   
DOT sai tehdä temppuja ketjuna. Dotilla valitsin tehtäväksi merkin kierron, hypyn ja alustalle maahanmenon. Dotilla on kokemusta kaikista näistä yksinään, mutta kaikkea vahvistettiin ensin erikseen. Sitten tehtävät takaperin ketjutettiin yhteen. Viimeisimmät sai näin enempi toistoja kuin ensimmäiset tehtävät. Tämä tarkoitti toki sitä, että opetusvaiheessa koira koitti oikoa loppuun. Siitä päästiin, kun koira koki sen kannattamattomaksi.



Itsenäisesti työstin Dotin kierrosten nousuja. Niitä hetkiä, jolloin se ei kuuntele esim. asentokäskyjä vaan sillä jää helposti viimeisin pyydetty päälle. Käytin tähän parkkimattoa. Ensin tehtiin erikseen asentoja setteinä yhtä asentoa aina kerrallaan ja väleissä koira huilasi matolla. Sitten samaan settiin eri asentoja. Harmiksi Dot ei nyt esittänyt joskus aiemmin esittämäänsä, eli se ei itsenäisesti hakeutunut matolle kierrosten noustua liikaa vaan jatkoi asentojen arpomista. Jouduin pitämään itse huolen, että Doo näissä tiloissa meni matolle huilaamaan. Tarttee tehdä lisää toistoja alle, että koira tässäkin osaisi säädellä virettään paremmin. Dothan on valinnut mattoa pyydetyn käytöksen sijaan varmaankin eri syistä kuin tässä haluaisin sen tekevän.

SARA vaan hömppäsi. Ruutuun pallon kanssa meneminen oli vaikeaa. Pelkkää kapulaa Sara kantoi ongelmitta ruutuun, mutta pallon kanssa ruutuunmeno onnistui vasta eri käskyllä. Vientikäsky tarvittiin ruutukäskyn sijasta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti