keskiviikko 1. elokuuta 2018

Kolmen päivän saldo

DOT kisasi perjantaista sunnuntaihin aksaa ASCA-kisoissa. Joka päivälle oli luvassa kuusi rataa eli gambleä, hyppäriä ja agiraraa kaksi kutakin. Yhteensä siis 18 starttia. Otettiin kaikki :p Ulkona oli asteet kolmessakymmenessä, hallissa onneksi vähän vähemmän. Tuomariksi oli kutsuttu Sandra Katzen USA:sta. Dot kuumuu nykyään treeneissäkin enkä osaa ohjata vallatonta koiraa. Se pirskahtelee ja juoksentelee minne sattuu. Parin radan jälkeen alkoi nyt helpottaa, kun ylimääräiset energiat oli purettu. 

Perjantain saldona oli loikattuja puomin alastuloja. A:n suorituksista ensimmäinen oli loikka, mutta sen jälkeen koira kipitti kiltisti kaikku aat. Keinut onnistui joka kerta. Se mikä ei onnistunut kertaakaan, oli kepit. Ihan puskista osaamattomuus ei tullut vaan osaamattomuuden on viimeistellyt kesän treenaamattomuus. Ainoastaan kerran koira kyseenalaisesti osui puominkin pinnalle ja tältä radalta Doo sai viimeisen vaadittavan tuloksen novicen titteliin ja siirron open-luokkaan. Sijoitus oli 1./5. Yksi onnistunut gamblers-rata, josta sijoitukseksi 3./4. Huonoilta kontakteilta ja kepittely-yrityksillä ei kerätä pisteitä vaan menetetään aikaa :p Titteli tästäkin ja siirto openiin!


Lauantaina Dotin mielentila oli jo parempi ja oltiin useimmiten samalla radalla sen kanssa. Eka gamblerin rata oli Dotin osaamistasi sopiva ja saatiin eka kiinnitys seuraavaan titteliin. Dot oli myös ainoa, joka sai gamblers-osuuden tehtyä. Sekin tuli keinun jäljeen pois linjalta mua kohden, mutta sain sen vielä lähetettyä hypylle. Toinen gambler-osuus oli mahdoton tällä hetkellä. Putki-puomi-erottelussa olisi pitänyt valita putki, mutta tällä hetkellä puomi vaan vetää. Agiradoilla Doo teki kaikki kontaktit hyvin! Kepit onnistui vasta ziljoonannella kerralla kummallakin radalla. Hyppyradat olisi olleet kumpikin tehtävissä. Siis jos en olisi ekalla radalla tutustunut rataan väärin! Mua alkoi ärsyttämään oma tyhmyys niin paljon, että toiselle radalle sain oikein kunnon asenteen ja vedettiin virheettä ja vauhdilla koko rata voittaen.

Kolme päivää kisaamista oli ihan liikaa etenkin, kun migreeniä kun pukkasi ja lääkkeet oli kolmiolääkkeitä... Sunnuntai alkoi hyppyradoille. Jätin radalla tekemättä valssin ja olin eripuolella koiraa kuin olin suunnitellut. Jäädyin ihan täysin enkä osannut jatkoa. Ärsytti suunnattomasti tuo jäätyminen. Toisella radalla en jäätynyt, vaikkei sekään mennyt ihan sunnitelmien mukaisesti. Tehtiin puhdas rata sijoituksella 3./5. Gamblerit oli Dotin osaamistasolle liian vaikeita. Se ei osaa leujeröintejä eikä kepit ole sen vahvuus. Kepit ei sujunneet agiradoillakaan, mutta se teki tosi nätit kontaktit!  


Perjantaina jaksoin vielä tokoilla. SARA ja RINNA teki taas samanlaiset setit. Tällä kertaa tehtiin kaukot, kiertonouto, tunnari, seuraaminen ja luoksetulo liikkuroituna ja palkatta. Liikkuri sai päättää liikkeet. Palkkaamattomuutta on tullut tehtyä liian vähän taaskin. Etenkin Rinnan suhteen ruoka on ollut hyvin läsnä treeneissä rauhoittumismielessä. 

Sara liikkui jonkin verran kaukoja tehdessään. Tätä ollut nyt paljon ja nyt mietityttää onkohan koiralla jumeja? Kiertonoudossa oli muutama lelu häiriönä maassa. Sara jäi ensin kiinni liikkurointiin ja suuntasi ensin kapuloille. Uusinnalla se pääsi lähelle jo kartiota, mutta häiriintyI lähellä olleesta leluista.  Kolmas kerta toden sanoi ja kierto onnistui nyt. Tunnari oli hyvä. Seuraamisessa Sara ahdistuI heti alkuunsa. Se aloitti ääntelynsä jo ennen kuin lähdettiin liikkeelle. Sen lisäksi se äänsi jokusessa liikkeellelähdössä. Äänestä jätin koiran istumaan, astuin sivulle ja palasin kehuen takaisin koiran hiljennyttyä. Sara hiljeni heti jätöstä ja pääsin heti palaamaan. Uusi liikkeellelähtö onnistui aina toisella kertaa äänettä. En tykännyt koiran ääntelyssä, mutta tykkäsin siitä, miten helposti koira hiljeni. Luoksetulon pysäytykset oli hyvin valuvat  kokonaisuutena ei tuntunut hyvältä. Sara häiriintyi ympäristöstä. Liikeväleissä en tiennyt mitä tehdä.

Rinna sitä vastoin yllätti ja teki tosi hyvin! Ehkä päivä aksakisoissa ja lämmin sää auttoi. Kaukoissa Rinna liikkui vain s-i-vaihdossa, mikä ei ole ylläri, jos koira ei vain osaa. Kiertonoudossa Rimppaa ei häirinneet ylimääräiset lelut lainkaan. Tunnarissa kehuin koiraa liikkurin viedessä kapuloita. Toimi hyvin. Tunnarin löytyminen oli nopsaa. Seuruussa Rinna äännähti jonkin kerran, mutta pääasiassa oli hiljainen. Se edisti jonkin verran ja painoi. Peruutus oli hyvä. Rimppa liikkui taaksepäin vähän loikkimalla, mutta rintamasuunta säilyi koko ajan. Luoksetuloon koiraa jättäessä kehuin koiraa sen odottaessa rauhallisena. Pysäytykset oli hyvät. Kokonaisuutena Rinna yllätti. Se myös tuntui palkkautuvan hyvin sosiaalisesta palkasta ja liikeväleissä tuntui olo normaalilta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti