lauantai 22. syyskuuta 2018

Kotoisaa

Viime viikonloppuna kisattiin. Lauantaina korkattiin RINNAN kanssa rallyn avoluokka Hyvinkäällä enempi vähempi vesisateessa. Rinna teki tosi tasaista suoritusta ja molempien ratojen tulokset olikin identtiset.
Molemmilta radoilta saatiin yksi miinuspiste. Ekan radan miinus kyltillä 7 käännöksessä oikeaan taisi mennä koiran piikkiin ja toisen radan miinus kyltillä 3 pyörähdyksessä minun syyksi. Molemmilla radoilla 99 pisteellä sijoituttiin toiseksi.

Rinnan osaaminen ei mielestäni ole vielä sillä tasolla, että se tekisi noin tasaisia hyviä tuloksia. Rallyn arvostelu on vaan niin erilaista, mihin en edelleenkään ole tottunut. Rallykin tuntuu olevan niin sopiva laji Rinnalle. Siinä on tarpeeksi vaihtelua eikä kaavamaosiuksia. Rinna on kivasti sopivalla taajuudella ja yhteys toimii. Se on avoin minua kohtaan ja kuuntelee, mitä siltä halutaan. Se ei jää kiinni asioihin, sillä se ei voi juuri koskaan tietää mitä tehdään. Itselle on vierasta käyttää niin paljoja käsiapuja. Rinna ei osaa asioita niin hyvin vielä pelkkinä käskyinä. Toisaalta Rinnalle sopii hyvin käsimerkit. Se jää välillä jumiin asioihin eikä käskyn toistosta huolimatta kuuntele ja tee oikeaa toimintoa vaan toistaa sitä, mitä koira on päättänyt nyt tapahtuvan. Näihin jumitiloihin toimii tauottaminen, mutta myös selkeällä eleohjausksella koira pääsee jumistaan yli. Kokeessa esimerkiksi ekalla radalla pystyin käyttämään pelkkää suullista käskyä sivulla seisomaannousuun, mutta toisella radalla tähän tartti käsimerkkiä. Käsimerkein Rin ei myöskään sekoita käskyjä niin lahjakkaasti toisiinsa. Eleohjaus tuntuu myös luontevammalta Rinnan kanssa Saraan verrattuna. Rinna kun oikeasti lukee elettä eikä haukkaa kättä :D

Sunnuntaina käytiin SARAN kanssa pitkästä aikaa tokokokeessa. Saran edellisestä kokeesta on aikaa kaksi ja puoli vuotta. Ruostumista on ajassa tapahtunut, mutta aivan huippua oli kisata vielä tokoakin 11-vuotiaan Saran kanssa. Koe oli piirinmestaruuskoe, joka samalla oli aussieiden rotumestaruus.

Ennen kehään menoa jännitti, mutta kehässä tuli kotoisa olo. Olin tullut kotiin. Ei varmaan koskaan ole ollut niin hyvä olla kehässä. Kyllä vaan se rally-tokon harrastaminen tuo vähän perspektiiviä tähän :D

Ekassa kehässä tehtiin liikkeinä kaukot, kiertonouto, seuraaminen ja ruutu. Toisessa kehässä oli tunnari, luoksetulo, zeta ja ohjattu nouto. Vikana tehtiin paikallaanolot. Tuomarina kokeessa oli Vesa Kallio.

Kaukot   5
Sara tartti kaksi käskyä ekaan vaihtoon. Vaihdoissa oli epäpuhtautta eikä vaihdotkaan ole enää napakat kuten nuorempana.

Kiertonouto  0
Sarppa jäi jumiin kapuloihin ja sen jälkeen mikään ei sujunut :D Tarvitaan lisää treeniä.

Seuraaminen   7 ½
Tunne oli tosi hyvä! Sarppa varmaan painoi liikaa tuomarin mieleen sekä edisteli. 

Ruutu   6
Ympyrään Sara ohjatutui vasta lisäkäskyin, mutta hyvät korjaukset ja loput liikkeestä.


Tunnari   9
Sarpalla oli vähän kevyt ote kapulasta, muuten oikein hyvä.

Luoksetulo   7
Tämä sujui yhtä valuvasti kuin koiran aktiivitokovuosinakin :D

Zeta   9
Oikein mukava.

Ohjattu noutaminen   0
Kehän ulkopuolella oli iso kassi ja arvasinkin, että kassi häiritsee kassien ratsaajaa. Lisäkäskyillä sain koiran merkille. Sara ei osaa hakeutua takasuunnasta merkille, joten liikaa meni käskyjä. Nouto oli hyvä.


Paikallaan istuminen   0
Sara oli valahtanut maahan aivan ajan lopuksi.

Paikallaan makaaminen ja luoksetulo   0
En saanut koiraa istumaan riittävillä käskyillä. Luoksetulo oli hyvä ja paikkiksissa koiran ilmekin oli hyvä. Treenin puutetta siis.

Tulos: EVL0, 148,5 p.

Pisteillähän ei juhlittu, mutta tunnelma oli hyvä. Sara oli tosi kivalta mielellä ja mäkin viihdyin kehässä. Virheet oli ihan rehellistä osaamattomuutta eikä huonosta mielentilasta johtuvia. Treenataan lisää ja Sarppa pääsenee vielä uudestaankin kehään. Muiden pisteillä juhlittiin, sillä ATD:n joukkueemme sijottui pronssille joukkuekisassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti