keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Jännää

DOTIN kanssa korkattiin rallykisaura sunnuntaina HSKH:n tuplakisoissa. Vähän epäilytti, että kannatti tuota nyt rallykisoihin vielä viedä, mutta kyllä kannatti. Se oli juuri sopiva aika. Ei Dotin kanssa täydellisyyttä tavoitellaan vaan hyvää treeniä

Kisakirjan varmennus sirun tarkastuksineen ja mittaukseen meni hyvin. Dotille on opetettu leukakosketus käteen, jolloin koira seisoo ryhdissä paikoillaan. Ihan ehdoton koiralle, joka ilman tehtävää vaistäisi sekä sirun lukijaa että mittaa. Käytän tätä myös tuomarin tarkastuksissa. Dot on jännä sekoitus todella sosiaalista ja samalla varautunuta koiraa. Selkeillä toimilla kellekään ei jää paha mieli.

Dotin kanssa on uuvuttavaa olla kisapaikalla, kun joutuu keskittymään koiraan ja ympäristöön. Tällä hetkellä Dotin kanssa kisaan ulkokisoissa vain agilityssä. Ulkona on vielä liikaa häiriöitä hitaampitempoiseen lajiin. Nytkin kisakehä oli aidattu, mutta ei sielläkään häiriöistä pääse kokonaan eroon. Rataantutustumisessa jouduin ihan erilailla keskittymään esimerkiksi suorituspaikkoihin ja suorituksen aikana jouduin pitämään huolta siitä, että koira kulki mukana.


Heti ekalla kyltillä Dotin oli vaan pakko käydä katsomassa kylttiä. Se ottaa edelleen helposti häiriöitä kylteistä. Uusittiin kyltillä lähestyminen ja uusinnasta -3. Ihmeellistä kyllä muita miinuksia ei radalta tullut, vaikka aihetta olisi ollut esimerkiksi siinä, kun otin pari hidasta aselta juoksun seassa!


Tulokseksi ALO97


Toisella radalla annoin sitten koiran haistaa lähtökylttiä ennen kuin otin sen aloitusasemiin lähtökyltillä. Tällä vältettiin kylttivirhe ;) Tein käännökset vasempaan leveästi, kun kerta alokasluokassa saa. Dot osaa kyllä tehdä käännökset tiiviistikin, mutta se nostaa kierroksia niistä. Vähän väärä mielentila näkyi kuitenkin eteentuloissa kyltillä 5 koiran napattua hihnasta kiinni. Siitä -10. Toinen pistemenetys oli kyltillä 10, jossa Doo haisteli maata. Uusin kyltin, että sain nollattua tilanteen ja saatiin jatkettua hyvällä mielellä loppuun asti. 


Tulokseksi tästä ALO87. Nyt vaan uutta koetta katselemaan. Tarkoitus on saada avoinkin luokka kuntoon ja kisata rallyä kesällä ulkokisoissa ja hakea uudenlaista keskittymistä tekemiseen.

2 kommenttia:

  1. Onnea kisauran korkkauksesta :) Vitsi sulla on ihanan rauhallinen ja eleetön tyyli ohjata radalla!

    VastaaPoista