keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Rinna 9 v.

Kuva: Irene Erling

RINNA täytti 9 vuotta ja aloitti uuden lajin harrastamisen. Aloitettiin vepeily HiHan viikkoryhmässä. Ryhmän ekat treenit oli eilen. Kokeiltiin vähän mitä koira jo osaa. Veneestä hyppääminen on koiralle tuttua ja se sujuikin ongelmitta. Veneestä köyden hakukin sujui ihan hyvin. Vientiä muisteltiin ensin kuivalla maalla ja sitten siirrettiin se veteen. Sujui, niin kauan kun koiralla ylsi tassut pohjaan, mutta epävarmuus tuli kuvioihin veden syvennyttyä. Koira saattoi kääntyä takaisin päin. Sen sai kyllä uudella käskytyksellä yrittämään uudestaan.Tämä etenkin tarvii vielä treeniä. Kaikkeen toki tarvitsee varmuutta ja pitää opettaa vihjeet kunnolla, että koira varmasti tietää aina mitä on tekemässä.

Treeninsä lopuksi Rimppa kävi varastamassa pullan tarjoilusta :p Ahne se on ollut aina, mutta sterkan jälkeen siitä tuli myös törkeä!

Kertaalleen on ehditty hakuikemaan sitten viime kerran. Hakualue oli ylisyvä ja keskityttiin treenissä vain siihen, että koira uppoaisi syvälle. Ilmaisuhaukut pidettiin lyhyimä. Tarkoitus oli, että koira saisi palkan pian upottuaan kuitenkin ilmaisua unohtamatta. Treeni oli Rinnalle vaikea. Maasto oli vaikea korkeuseroineen ja kallioineen tuulisessa säässä. Lisäksi Rinnalla liian vahvasti mielessä tyhjät lähetykset, joissa ei pottia voita. Nyt se upposi vain kerran yhdellä lähetyksellä maalimiehelle asti. Muissa se tartti useamman lähetyksen ennen kuin upposi riittävästi. Soisessa kohdassa jouduin menemään lähettämään syvälle ennen kuin koira upposi ja sai hajun. Tuulinen sää aiheutti sen, että hajut pyöri kovasti. Vikalle otettiin ääniapua. Oli kiva käyttää apua ilman, että koiran kierrokset nousee. Ääni- ja näköavut on olleet pannassa koiran kierrosten noustessa liikaa. Nyt koira pysyi kivasti vielä sopivalla taakiidella. Treeni tuli kyllä niin tarpeeseen. Toistetaan tätä nyt toistaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti