sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Kehätreenit

Hain koirat sunnuntaina juhannushoidosta ja mentiin suorilta RINNAN kanssa kehätreeneihin Heurekalle.  Koirakoita oli muutama kymmen.

Paikallaanolot tehtiin ensin. Istuminen oli hyvä. Viereinen koira teki maahanmenosta suoraan luoksetulon, joka riitti rikkomaan Rinnan jähmeyden. Se teki oman maahanmenonsa Rinnaksi ripeästi.  

Liikkeet jaettiin nehjänä kehään. Palkkailin koiraa paljon kehään menoista. Ensimmäisenä liikkeenä tehtiin  tunnari. Namitin koiraa liikkurin viedessä kapuloita, mutta siitä huolimatta koira oli vähän hätäinen kapuloilla. Ote kapulasta oli kevyt, mutta koira tiukensi otettaan edessä istuessaan. Hyvä! Ekassa kehässä tehitin myös muutama hyvin lyhyt seuraaminen: vähän eteenpäin ja sitten peruutus, josta palkkaa. Peruutus oli hyvää, mutta kaikki liikkeellelähdöt huonoja. Toisessa kehässä jatkettiin seuraamista zetassa. Seuruutin koiran aloituspaikalle. Aloituksessa kontakti tippui ja zetaseuruu oli huonoa. Jouduin korjaamaan käännöksen jälkeen ja seuruu parani. Siitä palkka. Näitä tarvii tehdä paljon! Toinen mitä pitää treenata paljon on ohjattu nouto, joka tehtiin seuraavaksi. Rinna paineli suoraan kohti kapuloita ja toistolla vielä sama ennen kuin merkki löytyi. Ens kerralla palataan merkin näyttöön kapuloiden viennin jälkeen.

Kolmannessa kehässä oli ruutu diagonaalissa.  Tehtiin ympyrään meno liikkurin näytön jälkeen. Rinna nosti kontaktin näytön jälkeen eikä näyttö oikein tuonut sellaista apua, mitä olisin toivonut. Ruutuun koira tähtäsi aika hyvin ylimääräisistä merkeistä huolimatta. Palkkasin koiran seisomisesta. Ennen luoksetuloa jätin koiran nähden takapalkan. Rinna teki hyvän stopin,  mutta vapautti itse itsensä takapalkalle. Itse annoin pysäytyskäskyn aivan liian aikaisin. Tehtiin toinen luoksetulo, jossa takapalkkaa ei laitettu. Minun poistuessa Rin nousi istumaan. Lähdin tulemaan takaisin päin ja Rin vapautti itsensä. Pysäytin sen ja otettiin aloitus uusiksi. Rinna purkaa paineita lähtemään liikkeelle. Olen sen usein antanut tehdä niin, mutta luulen, että parasta oisi olla antamatta. Uusinnalla kaikki toimi. Osasin ajoittaa käskyn oikein, koira stoppasi hyvin ja lähti liikkurin viemällä takapalkalle vasta vapaituksesta. Tehtiin vielä uusintana ohjattu nouto ruudun ollessa taustalla. Kehuin koiraa sen katsoessa oikean kapulan viennin ja sen jälkeisestä katseen nostamisesta. Näissäkin pitäisi olla rutiinit ja kriteerit. Nyt merkki oli mallikas ja koira sai palkkansa siitä.

Vikassa kehässä tehtiin kiertonouto. Merkin kierrosta annoin koiran tulla suoraan luokse, josta palkkaus. Sitten erikseen loppu. Vein koiran paikolleen lähes kapuloiden tasolle ja otettiin  Rinnalle vaikeampi puoli eli vasen. Pienestä kapuloiden kyttäyksestä huolimatta Rin kuunteli hyvin ja otti hypynkin ongelmitta. Lopuksi kaukot. Ne oli vikana liikkeenä vähän väsyneet, mutta kuitenkin virheettömät.

Nyt mulla oli treenisuunnitelma liikkeiden suhteen, mikä on hyvä, mutta jatkossa sen pitäisi olla varmempi, ettei virheitä pääsisi taphtumaan näin paljoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti