perjantai 9. elokuuta 2019

Koostetta

Kooste:
  • Vepessä RINNALLA on ollut ongelmana irtautuminen minusta veneen haussa ja viennissä. Se lähtee hyvin matkaan, mutta sitten vain kääntyy takaisin tietyn matkan edettyään. Hukkuvassa tätä ei ole vaan koira on tehnyt hukkuvaa jo koematkaltakin. Vientiä on alettu treenaamaan nyt siten, että minä olen veneessä. Mitään ongelmaa kun ei ole, kun olen itse vastaanottamassa vientiesinettä. Tästä on lähdetty nyt työstämään vieraalle vientiä siten, että minä olen veneessä, mutta vieraampi ihminen ottaa vinetiesineen vastaan. Tämä on nyt sujunut hyvin. Seuraava vaihe on sijoittaa minut rannalle takaisin, kunhan vain kuvio vahvistuu koiralle. Tämän uskon auttavan myös samalla veneen haussa. Veneen haku onnistuu kyllä, mutta vaatiin voimakkaan hetsauksen. 
  • Haussa Rinnan kanssa on jatkettu siitä, mihin jäätiin ennen koetta. Eli edelleen Rinnalla on ollut paljon löytöjä, joilta se on saanut palkan heti haukun aloitettuaan. Lisäksi erikseen on tehty haukuttamista. Seuraavaksi ajattelin ottaa taas vähän tyhjäkin mukaan, mutta harkiten.
  • Esineitä Rinna on tehnyt ruutuna hyvällä mielentilalla. Seuraavaksi tarvii arvottaa taas esineitä lisää ja palkkausta pitää lisätä. Tää on aika tasapainottelua :p Esinetreeniä on tehty myös tarkkuutena. Tavallisena tarkkuusruutuna sujuu ihan hyvin, mutta luovutus on ongelmallinen koiran sylkiessä esinettä luovutuksessa jalkoihin. Luulen, että pitäisi vaihtaa ilmaisu maahanmenoksi, mutten tiedä jaksanko vaivautua. Tarkkuusruutua tehdessä näkymättömillä esineillä (kongin murut, tulitikun palat) asvaltilla on Rinnalla selkeästi enempi vaikeuksia. Luulen, että tässä on vain toistojen puute ongelmana.  
  • DOT on tehnyt kovan maan jälkiä. Pohjina on ollut hiekka, sora ja asvaltti. Jäljestäminen sujuu vaihtelevasti. Välillä menee tosi hyvin, välillä huonommin. En osaa sanoa miksi, mutta toki häiriöhajuja on välillä paljonkin. Esineilmaisut on olleet pääosin tosi hyviä.  
  • Koirat kävi Petran käsittelyssä viime keskiviikkona. Rinna oli kuta kuinkin ok. Dotissa ja SARASSA oli enemmän työstämistä. Sara on viimeksi ollut fyssaroitavana vuosi sitten. Viime keväänä se kävi hierottavana, jolloin koiralla oli puolieroa takana. Sama puoliero oli edelleenkin ja lantio oli koiralla vinossa. Saralla on paino enemmän oikealla puolen ja lihaksistossa on eroa. Koiraa saatiin suoremmaksi, mutta erot voi johtua iän tuomista kulumista. Vanhuus ei tule yksin :( Dot ja Sara pääsee seuraavan kerran käsiteltäväksi kuukauden päästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti