keskiviikko 7. elokuuta 2019

Rally-tokoja

Päätinkin haluta yrittää osallistua vielä kerran SARAN kanssa rallyn SM-kisoihin. Mestarin koirakoita karsitaan tänäkin vuonna tarvittaessa neljän vuoden sisään tehdyn tuloksen perusteella. Saralla oli vain kolmesti kisanneena kolme tulosta, joten kiirusta piti viimeistä tulosta hommatessa  SM-kisojen ilmon umpeutuessa heinäkuun lopussa. Sain Saralle muutaman mahdollisuuden ja kisattiin 25.7. torstaina HSKH:n iltakisoissa sekä 27.7. lauantaina Hyvinkään Koiraurheilijoiden tuplaradoilla. Oma pää petti taas ja keräsin paineet tuloksen tekemisestä. 

Se torstaipäivä oli helteinen, mutta onneksi illan tullen viileni.


Kerättiin virhepisteitä mukavasti molemmilta molemmat oikeaan täyskäännöksiltä (kyltit 5 ja 8). Vitosella käytin molemmat uusinnat ennen kuin kuvio onnistui. Kuvion epäonnistuessa vielä kyltillä kasi ei ollu muuta mahdollisuutta kuin jatkaa vain eteenpäin. Näistä siis miinusta jo 17 pistettä, kun kasilta saatiin vielä ykkösen kontrollimiinus. Näiden lisäksi miinusta tuli kahden yksikön verran kylteiltä 12 (ov suuntaamisesta) ja 17 (tvä epäaikaisuudesta). Jäljelle jäi siis 81 p. Sarppa sai tuomarin palkinnon :)Viikonloppukin jatkui helteisenä, mutta onneksi saatiin olla lauantaina kisaamassa viileämmässä hallissa.


Ekalla radalla jouduin jälleen harjoittelemaan uusimista, kun jouduin jälleen käyttämään molemmat uusimiset radalla! Ensin jouduin uusimaan kyltin 9 koiran jäätyä seisomaan maahanmenossa ja sitten vielä kyltin 19, kun Sara teki jotain muuta kuin ympäripyörimisen. Näiden lisäksi otettiin kympin virhe kyltillä 5 Saran jätettyä kyynärät ilmaan maahanmenossa sekä ykkösen virheet kylteiltä 14 ja 15 vinouksista. Tältä radalta siten 82 pistettä. Naket jää vaan mieleen ja Sara sai myös tältä radalta tuomarin palkinnon!Ennen vikaa rataa keräsin sitten kunnon jännityksen, sillä pitäisi tehdä parempi tulos kuin aiemmilla. Sain kerättyä itseni ja tehtyä suunnitelman. Päätin antaa kunnon avut, jottei vaan tarttis uusia yhtään kylttiä. Itse asiassa mun tulis nyt ottaa enemmän käsimerkkejä mukaan, sillä luulen koiran kuulon heikentyneen :( Etenkin taustahälyssä tuntuu, ettei Sara kuule enää niin hyvin.

Tällä radalla ei uusittu ja tulos oli 92. Tein tyhmän kolmen pisteen virheen kyltillä 10, kun unohdin, mikä kyltti oli menossa. Steppasin paikoillani kylttiä lukiessa :p Muita miinuksia tuli vinouksista  ja epätarkkuuksista kylteillä 4, 5, 7, 10 ja 12. Tuntui vähän jäykältä menolta ja siltähän se näyttikin: 


Sunnuntaina oltiin Päivi Nummen koulutuksessa. Saran treenivuoroja käytiin enemmänkin läpi mun kisajännitystä sekä toimintaa kisoissa. Kuinka mun tulee askeltaa askeleissa ja käännöksissä, joissa usein tulee virhepisteitä. Helposti liikun liian nopeasti epätahtiin koiran kanssa tai en keskity paikoillaan tai suoraan liikkumiseen. Niissä tarvii nyt olla skarppina. 

Kisajännitystä varten tarttisi toki treenata päätäkin, mutta voisin myös tehdä ratatreenejä enemmän, myös ilman koiraa. Radat voisi olla ylipitkiä tai tutustumisen jälkeen jotkut kyltit voisi vaihtua. Pahoja on hetket, joissa huokaisee liian aikaisin helpotuksesta. Silloin pakka hajoaa. Kannattaa huokasta vasta maalissa. 

DOTKIN pääsi treenaamaan ja se oli hyvä! Se keskittyi hyvin ja teki niin hienosti kuin osaa. Dot ei nyt kertaakaan haistellut kylttejä ja vaan ne oli sille ihan normaaleja asioita, joita ei tarvinnut erikseen tutkia. Houkutuksessa ruokahoukutuksen se tsekkasi,  muttei jäänyt siihen kiinni ja koira pystyi toimimaan siitä huolimatta. Dot teki ekaa kertaa sarjahyppyä. Se on tehnyt hurjasti hallintaa ja kuuntelua yhden hypyn kanssa eikä kahden sarja ollut sen kummempi. Koira tarjosi pyytämättä kontaktia heti hypyn jälkeen. Se kuunteli hyvin myös ja erottelu tehtävät hyvin. Hyvä Dot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti