lauantai 14. syyskuuta 2019

Agikisoja

DOT  on aksakisannut.
  • Hki 7.8. Hyppy2, tuom. Leena Rantamäki-Lahtinen, 5, sij. 5.
  • Hki 7.8. Agi2, tuom. Leena Rantamäki-Lahtinen, 0, sij. 1. LUVA
  • Hki 14.9. Agi2, tuom. Minna Räsänen, HYL
  • Hki 14.9. Agi2, tuom. Minna Räsänen, 5, sij. 3.
  • Hki 14.9. Hyppy2, tuom. Minna Räsänen, HYL

Edellisviikonloppuna onnistuin tavoitteessani eli loppuun asti ohjaamisessa paremmin. Tämä onnistuu huonosti treeneissäkin, joten tsempattavaa on paljon kisoissa. Ekalla radalla en juossut kunnolla ja vitonen tuli kiellosta, kun en ehtinyt sitten ohjaamaan koiraa. Siitä sisuunnuin ja taisteltiin seuraavalta radalta nollavoitto. Kaunis se suoritus ei ollut, mutta nolla se rumakin nolla on.



Tänään eka rata kaatui jo ekaan esteeseen, kun Dot kompastui rimaan. Lisäksi se loikkasi puomin alastulon, minkä syynä oli varmaankin huono lähestyminen puomille. Hylkäys tehtiin, kun uusin keinun varastamisen takia. Toisella radalla olin niin nopea, että oli koiran tiellä putkeen mennessä ja Dot tuli ohi putken suun. Kolmannella radalla vaihdoin lennosta ohjaussuunnitelmaa (mitä ei pitäisi ikinä tehdä!) eikä se sitten sujunutkaan. Jospa taas oppisin virheistäni!

Huomasin nyt, että arvotan virheet eri tavalla. Rimasta ohjaus loppuu herkemmin kuin kiellosta. Kontaktivirhe sijoittuu siihen välille. Kiellot on täysin mun aiheuttamia. Kontaktivirheet tulee vain koiran osaamattomuudesta. Kontaktivirhe ei ole kenenkään syy ja treenaamalla lisää niistä pääsee. Rimavirheet sitä vastoin voi johtua minusta, mutta myös koirasta. Joka tapauksessa on koiran tehtävä pitää rimat ylhäällä. Ekan riman tiputus johtuu koiran vireestä, siitä millä mielellä se on lähdössä. Lähdöthän Dotilla tällä hetkellä on huonoja. Se ei malttaisi odottaa yhtään. Keskellä rataa tipahtavat rimat yleensä johtuu mun tekemästä ohjauskuviosta. Yleisin syy on se, että olen fyysisesti koiran tiellä. Kauempana minusta tapahtuvia rimavirheitä on harvemmin ja ne johtuu siitä, ettei koira jostain syystä keskity tehtäväänsä, joko se ei malta tai sitten häiriköin sitä kauempaa. Kummassakin koiran tulisi keskittyä.


Opittavaa on siis puolin ja toisin. Dotin kanssa on palkitsevaa harrastaa agilityä. Kaikessa järkevä syy ja seuraus. On mahdollisuus kehittyä.


Minimii

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti