sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Hakumasis

Iski pieni alakulokriisi, kun en tiedä onko mulla ensi vuonna enää kisakoiraa haussa. En pidä itseäni vain kilpailuorientoituneena vaan ihan vain koirien kanssa oppiminen on motivoivaa, mutta jonkinlaiset tavoitteet pitää kuitenkin treeneissä olla. Koekunto on asettanut hyvät raamit tavotteille. Haku on kuitenkin laji, johon pitää panostaa ihan erilailla kuin vaikkapa uuden tempun opettamiseen omassa olohuoneessa. Ilman kunnon tavotteita en koe sitä panostuksen määrää järkevänä.

Viime kokeen jälkeen on nyt taas kuitenkin päästy  treeniin. Kokeesta tuli treenattavaa ja jatkettiin sillä ajatuksella. Eli koiran hallintaa ja älläkuvioita. Älliä kokeiltiin ihan isoilla avuilla. Maalimies haamuili takareunalla, josta jatkoi aluetta eteenpäin. Haamut on toimineet Rinnalle vaihtelevasti. Nyt toimi huonosti. Sen sijaan, että koira olisi juossut kohtaan, jossa näki maalimiehen, niin se säntäili minne sattuu. Isoista avuista Rinna nostaa liian kovat kierrokset ja swn ajatus vaan katoaa. Jatkossa taidetaan pelata enempi hajuilla.

Treeninä on ollut myös hallinta metsässä kulkiessa. Rinna haluaisi mennä aina ensimmäisenä ja hallinnassa kulkeminen vaatii koiran maltilta paljon etenkin, jos muut menee edellä. Ilmaisutreenissä koira sai palkkaa minulta vasta ilmaisun ja hallinnan jälkeen, kun se keskittyi minun kanssa kulkemiseen, vaikka maalimies poistui edellä kohti keskilinjaa. Tätäkin pitäisi arvottaa useammin ja enemmän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti