sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Maastossa

Lauantaina tehtiin jälleen maastoja. Jälkien vanhetessa tehtiin esineruutua. DOTILLE pitäisi kehittää parempaa treenisuunnitelmaa tähän. Nyt tehtiin jälleen liikkumalla yhdessä ruudussa ja annoin koiran bongailla esineitä. Tällä kertaa Dotilla oli vieraita esineitä, jotka se löysi, mutta toi vasta kehoituksesta. Lisää siis vieraita esineitä. Ensi kerralla ehkä Dot voisi nähdä esineiden vientiä, että saataisiin määrätietoista irtoamistakin mukaan.



RINNA pääsi tekemään myös esineitä. Sille pitäisi yrittää keksiä mieltä haastavia piilotuksia. 


Dot haisteli myös toisen metsäjälkensä. Ekaan kertaan verrattuna sen eteneminen oli määrätietoisempaa ja tarkkaa edelleen. Tasapaino on nyt kääntynyt jäljen puolelle ja kepit jäi Dotilta huomaamatta :p

Rinnan kanssa kokeiltiin mennä jälkeä ilman liinaa. Rinna on kova juoksemaan jäljellä ja niinhän se hävisikin metsän sekaan ihmisten jäädessä heti alkuun jo jälkeen. Onneksi Rin kävi välillä katsomassa missä viivyttiin, niin pystyttiin kulkemaan perässä. Jälkeähän ei ollut merkattu, joten muuten edettiin jäljentekijän muistin varassa silloin kun koiraa ei näkynyt. Jälki loppuI tien viereen, joten loppupuolella hukattuani koiran näkyvistä jouduin huutamaan sen luokse. Rinna oli ilmeisesti siinä vaiheessa ilmaisemassa keppiä, sillä se tuli kuuliaisesti luokse kepin kanssa. Oli hetken mielijohde päästää koira menemmän jälkeä ilman liinaa. Tehdään tämä kuitenkin toistekin, mutta selkeämmässä maastossa ja tiheämmillä kepeillä,  jotta ihmisetkin pysyy mukana!

Sunnuntaina oli kimppanosetreenit. Nyt viime aikoina ollaan viikoittain treenattu kimppana. On tehty purkkirataa, ulkoetsintää ja autoja. DOTIN treeneissä on viime aikoina keskitytty nostattamaan löytöjen arvoa. Eli sitä on palkattu heti löydöstä eikä ilmaisutyylistä ole välitetty. Ehdottomasti paras motivaation nostattaja on ollut ruokakuppi, johon on koiran nähden laitettu ateria valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti