keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Nenät treenaa

Viikonloppuna nenät treenasi. Lauantaina DOTILLA oli nosen kimppatreenit. Noseilijat oli niin ahkeria ja epäorganisoituja, että piiloja oli tällä kertaa yhteensä 11! Oli ajoneuvoa, laatikkoa ja muuta ulkotilaa. Dot suoritti tehtävät kolmessa erässä. Sille on nyt luotu lisää löytömotivaatiota ja se työsti nyt tehtävät reippaasti. 

Tällä hetkellä olen itse ollut tietoinen piilojen sijainnista ja olen palkannut koiraa heti sen löydettyä kohteen. Löytöotivaation nostatus on nyt ollut ensisijaista. Ilmaisuja ei ole nyt siis otettu. Dot jossain vaiheessa tarjosi ilmaisuiksi maahanmenoa, jonka se on oppinut jälkiesineillä. Maahanmeno ei vaan ole tarpeeksi tarkka ilmaisutapa, joten lisäksi on mukaan otettu nenäkosketusta. Piilojen ollessa ylempänä maahanmenotkin jäi vähemmälle enkä jatkossakaan taida enää niitä ylläpitää. Saavuttamattomiin piiloihin pitäisi keksiä vielä omansa.Sunnuntaina treenattiin metsässä jälkeä ja esineitä jälkien vanhetessa. Dot teki esineitä sekä näytettyinä että partioimalla. Dot on kivan motivoitunut. Se tykkää näistä treeneistä. 
Dotin jäljellä oli vaihtelevaa maastoa ja ekaa kertaa suotakin. Doo meni jälkeä pitkin tarkasti. Se tarvii edetessään taukoja välillä. Selvästi se ei vaan pysty tekemään kerrallaan enempää. Ehkä sille voisi tehdä järjestettyjäkin taukoja esineiden lisäksi. Vikan esineen se ilmaisi hyvin.   

RINNAN kanssa treenaaminen on nyt hurjan hauskaa, kun koemaisia tavotteita ei enää ole! Esineruutualuessa lähestyttiin koirat irti ja Rinna läksi ruutuun omin luvun ja toi sieltä takaa esineen. Kun on tarpeeksi vanha, niin saa tehdä mitä haluaa :p Hauskasti se löysi ruudun itse ja tiesi mitä tehdä siellä. Loput esineet se sai noutaa lähetettynä. Vaikeita oli edessä kallion vieressä oleva pieni esine. Siitä ei saanut hajua vierestä mennessä, mutta Rin löysi sen hypätessään kalliolta alas. Haju tuli sen nenään ylöspäin. Toinen vaikea oli pienessä kuusesta ollut esine. Rinna sai hajun siitä, mutta haju nousi korkeampaan kohtaan maastossa eikä Rinna ymmärtänyt mistä se tuli.Rinnan kokeilujäljet jatkui. Se pääsi jälleen yksin jäljestämään. Jälki kulki metsäautotien suuntaisesti, joten sen menoa oli melko helppo seurata tieltä. Vähän Rinnaa häiritsi ihmiset tiellä ja se kävi välillä meidän luona. Se suoritui kuitenkin loppuun jäljen loppuun asti, mutta kaikki kepit jäi metsään :p Ensi kerralle se saa jälleen liinan ja painon peräänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti