tiistai 28. heinäkuuta 2020

Dot tokoilee

Kuva: Päivi Sumulehto 

DOTIN kanssa tokoiltiin la ja su. Lauantaina oli kimppatreenit. Dot teki ensin hyvin keskittyneesti  Dotiksi seuraamista, kaukoja, hyppyä sekä ruutua ja kiertoa. Sitten tehtiin liikkuroituna seuraamista ja homma hajosi. Sitä osasinkin odottaa. Dotiin ei saanut yhteyttä. Se ei istunut perusasentoon, se seisoi vaan sivulla muualle katsellen. Näissä sorrun helposti herättelemään koiraa houkuttelemalla. Se ei toimi. Toimii, kun Dotin laittaa hetkeksi sivummalle ja ottaa sitten uusiksi. Näihin nyt vaan tarvitaan toistoja ja vahvistusta kannattavasta toiminnasta. Rinnan kuplautuessa toimi kuuntelutreenit, mutta toistaiseksi ainakaan Dotin kupla ei niillä puhkei vaan homma on samaa houkuttelua. 

Sunnutaina oli kehätreenit. Oli neljä kehää, jotka toimi samanaikaisesti. Kehien välillä joutui odottamaan seuraavaan kehään pääsemistä. Pidin koiran hihnassa, sillä en tiennyt millä tuulella Dot on sellaisessa häiriössä. Doo oli hyvällä mielellä. Sitä olisi voinut pitää irtikin. Kehissä tehtiin liikkuroidusta lähinnä seuraamista. Lisäksi otettiin väliin kapulan pitoa, jääviä, kaukoja ja luoksetulo. Dot teki alkuun huonommin, mutta loppua kohden se paransi. Huippua huomata sen petraavan ajan kuluessa! Loppuun otettiin vielä paikkikset. Dot oli kahden kaveruksen välissä ja kesken paikallaanolon toinen niistä lähti toisen luokse. Vähän säikäytti, mutta Doo pysyi paikoillaan. Hyvä Doo! Edes pitkähkö nurmi ötököinen ei Dotin tekemistä haitannut.

Ehkä Doonkin kanssa voisi ihan oikeasti tokoilla, ehkä jopa tavoitteellisesti. On vähän ikävä tokoa ♡ Dotiin on löytynyt vähän lisää käyttöohjeia. Sitä on ajan kanssa alkanut jokseenkin ymmärtääkin. Paikalkaan junnaaminen ei innosta. Dotin kanssa on erilaisia haasteita, mutta motivoi, jos ja kun niihin löytyy ratkaisuja. Nyt ollaan nousuvaiheessa.

Muissa uutisissa, Dot on oppinut pari itsehillinnän temppua. Se kykenee tuomaan lelua nyt käteen asti vedestä. Ennen se sylkäsi lelun rantaan ja kääntyi rantavedessä kohti ulappaa tuijottamaan. Toinen hyvä juttu on kärpäsjahdin keskeyttäminen. Dot kykenee pelkällä käskyllä jättämään kärpäsen ja vaihtamaan toiseen huoneeseen. Pelkkä jättäminen ei vielä onnistu, mutta toiseen huoneeseen siirtyminen menee perille. Nää molemmat käytöksen tehtiin vain vahvistamalla niitä ilman sitä suurinta häiriötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti