lauantai 25. heinäkuuta 2020

Treenejä


Autottomana vepetreenejä jäi välistä, mutta nyt on paristi päästy taas! RINNA on ollut aivan liekeissä. Ekalla kerralla tehtiin renkaan ja patukoiden hakua veneestä ensin. Tässä on selkeästi vielä epäselvyyttä koiralle. Mitä pitää hakea? Sen tarvii tietää se. Vienti tehtiin minulle päin. Tässä luovutus on ollut selkeämpi minulle kuin vieraammalle ihmiselle. Ollaan haettu rutiinia näin päin ja kokeiltu toisella kerralla myös toisinkin päin. Eroa ei enää ollut, mutta kumminkaan päin koira ei kestä montaa toistoa. Ehkäpä tässäkin parempi on vähempi.

Hukkuvana olin ensin itse. Rinna hoiti homman hyvin, mutta sitä huoletti hukuinko sittenkin :p Uidessa koiran kanssa se on välillä liian hysteerinen. Tämä näkyi nytkin. Vieraammat hukkuvat on Rinnalle helpompia. Toisella kerralla hukkuva olikin vieras, helppo. 


Metsään päästiin autottomuudesta huolimatta! Rinna on jatkanut esineruutuja samalla vapaalla tyylillään. Eli se karkaa (sallitusti) itsenäisesti ruutuun noutamaan ensimmäisen esineen. Loput noudetaan perinteisillä lähetyksillä. Kerran ruudussa oli kuopassa pitkässä varvikossa esine. Rinna selväsi sen huomasi, muttei malttanut paikallistaa ennen kuin vasta tyhjennettyään ruudun muista esineistä. Saatanpa joskus laittaa vain yhden esineen ruutuun samoilla spekseillä. Seuraavan kerran kuitenkin tehtiin motiruutu. Eli Rinna sai nähdä palkkansa ennen ruutuun lähetystä. Se iski liinat kiinni heti lähiesineen haistettuaan ja toi sen heti.

Jälkeä on jatkettu itsenäisyysteemalla. Tää kokeilu on nyt saatu päätökseen. Ensin Rinna näytti ottavan vapaan jäljestämisen hyvällä, mutta treeni treeniltä homma on hajonnut. Viimeisimmällä kerralla koira säntäili minne sattuu irti ollessaan. Se ei kiinnittynyt jälkeen vaan poukkoili menemään. Liinassa koira jäljesti tuttuun tapaan, mutta liinasta irti päästyään ei. Rinnalla on hyvin paljon kokemusta liinassa jäljetyksestä. Sen tuomasta vastuksesta, tuesta. Sen puuttuessa koira ei vaan osaa. Harmiksi tämä kokeilu haittasi sitten perinteistäkin jäljestämistä. Rinna oli hyvin epävarma jäljellä. Onneksi ihan loppuun se alkoi edetä tuttuna junana. Toivottavasti tämä tästä.


DOT on päässyt myös metsätreeneihin. Haussa tehtiin viimeksi ekaa kertaa hajun hakua. Dotille on tähän mennessä käytetty apuina haamuja ja ääniä. Näihin kaipaisin vähän enempi nenää mukaan. Siksi kokeillaan nyt jokunen kertaa hajun hakua. Metsäjälki on ollut Dotille helppoa. Siitähän sillä on muilla pohjilla kokemusta. Jana vaan puuttuu ja välillä jälkeen kiinnittyminen on ollut haparoivaa. Marjastajaharhat on olkeet vaikeita. Keppimotivaatio on kuitenkin hyvä. Esineitä on myös työstetty. Se ois Dotin laji, jos pelkillä esineillä voisi kisata :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti