lauantai 10. huhtikuuta 2021

Maastoon

Maastokausi korkattiin viime viikolla vesisateessa. Pidettiin pidemmän kaavan ek-treenit. Vähän tavoitteetontahan on nyt treenata ilman kisakoiraa. Mulle myös haastavaa treenata samoissa treeneissä kahta niin eri tasolla olevaa koiraa. Etenkin, kun en edes muista oikein mitä tai miten Dot on treenejä tehnyt :p Pitäsi varmaan enempi vuorotella koiria treeneissä tai suunnitella vain Dotille treenit ja Rinnan antaa tehdä mielenvirkitykseksi vaan jotain hömppää.

RINNA 

  • Esineruutu tehtiin noin täysikokoisena neljällä esineellä. Ruudun takaosa nousi kalliolle ja nämähän on vaikeita sille. Rinnan työskentely olikin etupainotteista. Se löysi nopeasti esineet keskeltä ja edestä. Sitten kesti kauemmin ennen kuin toinen takaesineitä nousi. Jätettiin viimeinen hakematta.
  • Jäljen Rinna hoiti hyvin. Jälki kulki pääasiassa lumisessa maastossa. Vaikealta tuntui ylittää sula polku lumen keskellä. Polun hajut kiinnosti koiraa enempi kuin ylittävät polut yleensä kiinnostaa. Toinen ylitys meni jo ongelmitta. Kepit löytyi hyvin.
  • Tarkkuusesineen Rinna ilmaisi ensin menemällä maahan, mutta kun se ei kelvannut, niin kaiveluksi meni ennen kuin esine tuli käteen asti. Jossain vaiheessahan kokeilin vaihtaa ilmaisua maahanmenoksi, mutta silloin nouto oli vahvana enkä jaksanut työstää asiaa loppuun asti. Jatkossa Rinna saa päättää itse miten ilmaisee :D
  • Haussa otettiin neljä maalimiestä, joilta koira sai palkan haukun aloituksesta. Muuten oli helppoa, mutta kesken kaiken alueen läpi kulki ihminen, jonka perään Rinna yritti pariin kertaan lähteä ennen kuin sain sen suunnattua oikealle maalimiehelle.
 
DOT
  • Dot ei nostanut lainkaan vieraan tekemää jälkeä. Tein itse koiralle sen jälkeen lyhyen jäljen ja sen koira nappasi heti, ajoi siististi ja ilmaisi purkin lopusta.
  • Tarkkuudessa Dot alkoi tarjoamaan maahanmenoa ilmaisuksi, kunhan vaan ensin ymmärsi mitä ollaan tekemässä. Pitää ottaa tämä usemmin treeniksi.
  • Pudotettua esinettä Dot teki ekaa kertaa. Näytin sille jätön ja lähetin läheltä. Näitäkin voisi alkaa tekemään enempi. 

Tarkkuustipu :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti