torstai 26. elokuuta 2021

Hoopers ja agia

Viimeisimmällä osteopaattikäynnillään DOT sai hyviä uutisia. Koiran lanne oli nyt rauhoittunut eikä siinä juurikaan ollut hoidettavaa. Viimeinen niskanikama oli pois paikoiltaan, mutta sekin saatiin palautettua paikoilleen. Lisäksi Doo sai olla harjoituskappale akupunktiossa. Jatkossa suositus käydä osteopaatilla 2-4 kertaa vuodessa. Seuraava käynti voisi olla loppuvuodesta.

HSKH järjesti Nora Renellin pitämään koulutuspäivää hoopersista. Uusi laji minulle, joten lähdettiin Dotin kanssa kokeilemaan. Alkuopetus tehtiin tarjonnan kautta.Treenit suunniteltiin koirakon osaamisen mukaan siten, että onnistumisia tuli helposti. Alkuun hoopit pidettiin lyhyillä väleillä ja sitten oppimisen myötä välejä kasvatettiin. Suuntakäskyjä opetettiin samalla periaatteella. Eli kaari hooppeja lyhyillä väleillä yhdistetään suuntakäskyyn ja vähitellen hooppien välejä kasvatetaan. Tähän lisätään pian myös muita hooppeja häiriöksi.

Dot sai juonesta kiinni nopeasti. Päästiin tekemään kaarella olevia hooppeja sekä suoria linjoja. Tehtiin pieniä ratoja, joihin hooppien lisäksi yhdistettiin tynnyrin kiertoa. Tehtiin myös lajiin kuuluen etäohjauksella.

Agilityyn eroten ohjauksen tulee olla rauhallisempaa. Etäohjauksessa korostus rintamasuunta sekä katseella ohjaus. Lisäksi toki suullisella suuntakäskyillä on suuri merkitys. Tärkeää on, että koira tietää ajoissa minne on menossa ja etenee suoraviivaisesti. Hauska laji, joten eikun vaan treenailemaan. Tukee varmasti kuuntelun puolesta agia, mutta myös ehkä laiskottaa ohjaajan liikkumista:p

HAU:n agitreenikausikin pyörähti taas käyntiin. Ekalla kerralla treenattiin keppejä häiriöillä ja vähän hirvitti, kun koira oli kepit viimeksi nähnyt kaksi kuukautta sitten. Mutta Doo oli super! Ensin tehtiin kepit paikoillaan olevilla ja liikkuvilla leluilla ja ihmisillä. Ihmiset myös huusi ja taputti. Dotia häiritsi vain juuri keppien jälkeen juossut häiriöihminen. Sitten keppien ennen ja jälkeen oli putki ja hyppy toisella puolen. Tehtiin eri suunnista eli häiriöesteet oli molemmin puolin. Vaikeinta oli kepeillä meno umpikulmaan putken ollessa häiriönä. 

Dotin uusin temppu on laittaa takajalat seinälle. Sade haittasi kuvaamista :p


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti