torstai 9. syyskuuta 2021

Dopsi 7 v!

DOTKIN täytti jo 7 vuotta! Sillä oli aika köyhät synttärit :D Mutta pöytätavat on ahneeksi koiraksi kunnossa!

Dotin ensimmäinen vepekausi on nyt taputeltu. Dotin kauden haasteina oli koiran veteen karkaaminen (usein),  vedestä poissaaminen (usein), ulapalle uiminen (joskus), esineiden vieminen puskaan (usein), veden tuijottaminen (usein) ja epäoleellisuuksiin keskittyminen (harvemmin).

Kauden aikana saatiin työstettyä karkaaminen ja transsinomainen veden tuijottaminen vähemmälle. Pystyin jo pitämään koiraa irti rannassa ilman, että se oli ilamn lupaa vedessä sekä se pystyi olemaan avoin mua kohtaan eikä vaipunut transsituijottamiseen. Transsituijottelun vähennyttyä koira tulee myös nykyään pois vedestä. Epäoleellisuuksiin keskittyminen liittyy koiran osaamattomuuteen ja rutiinien puutteeseen. Osaaminen kasvun myötä epäoleellisuudet, kuten ötököiden tai airojen jahtaaminen on jäänyt pois. Samaa on ulapalle uimisessa. Eli viennissä Dot on lähetenyt uimaan veneen ohi kohti ulappaa vientiesine suussaan. Tässäkin oikean kaavan oppiminen on vähentänyt omaa uiskentelua. 

Loppukauden isoin ongelma on ollut koiran rantautuminen puskaan. Se on vienyt niin esineet kuin veneetkin puskaan. Ongelma on tullut ilmi vain treenatessa paikoissa, joissa on puskaa. Koira ei siis tule helppoa ja suorinta reittiä minun luokse vaan rymyää puskan kautta. Jos puskaa ei ole, niin ei ole ongelmaakaan. Tätä lähdettiin korjaamaan lyhentämällä etäisyyksiä ja nostamalla palkan arvoa (ruokapurkkipalkka rannalla). Takapalkkana oleva ruokapurkki on toki huonontanut rannasta lähtöjä, mutta uskon kyll rutiininm myötä tämän korjaantuvan.

Talvikaudella kuivatreenataan vientiin lisää rutiinia. Dot tarvii vielä käsiavun vastaanottajalta suunnatakseen esineen vastaanottajalle. Lisäksi kaivataan kestoa esineen tyrkyttämiseen. Esineiden tuontia minulle on myös vahvistettava häiriössä. Vesi ja purkkipalkka saa koiran helposti yrittämään oikomista. 

Dotin tokoilut on kaivettu taas naftaliinista. Käytiin alokasluokan liikkeet läpi eli kuinka hyvin tai huonosti koira ne nyt osaa.  • Kapulan pito: Siisti pito, siisti irrotus. Fokus ohjaajaan voisi olla parempi.
  • Luoksetulo: Ihan kiva. Kuuliaisuutta vähän lisää, sivulletulot hiottava.
  • Seuraaminen: Kestävyyttä, fokusta lisää. Oikeampi seuruupaikka (edistää). Mielentila kuntoon (ääntelee helposti liikkeelle lähdöissä, etenkin juoksussa). Ohjaajan tulisi opetella suunnat :p
  • Kaukokäskyt: Ihan hajalla :p Liikeradat, liikkumattomuus ja ennakoimattomuus.
  • Liikkeestä maahan: Seuruu kuntoon, maahanmenot ja sivullenousut myös. Molemmat voisi olla napakampia. Maahanmenessä koira saattaa jättää kyynärät ylös.
  • Liikevälit: Vahvistettava, myös häiriössä.
  • Sosiaalinen palkka: Rutiinia lisää. Doon saa helposti ääntelemään näissä.
  • Palkkaamattomuus: Sosiaalisen palkan vahvistus, rutiinia lisää.
  • Paikkamakuu: Rutiinit, fokus ohjaajaan.

 
Siitä se taas lähtee. Tokoilu nimittäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti