lauantai 18. marraskuuta 2023

Dotin dg


Dot kävi viime kuussa jälleen näyttämässä ihoaan eläinlääkärille. Tällä kertaa käytiin Fanni Suokolla, joka otti vastaan Finnin Ratsutilalla Vihdissä.

Ihon tilanne on muuttunut siten, että ihoa irtoaa paksuina lastuina ja niiden irtoamiskohtiin muodostuu rupia. Karva on myös pahimmista kohdista muuttunut harvemmaksi. Iho oireilee nyt lähes kaikkialta. Selässä tilanne on pahin ja pään, kaulan, niskan alue on oireeton. Shampoopesuilla pärjättiin ennen, nyt niillä ei ole enää juurikaan vaikutusta. Vaikka ihon oireilu on muuttunut pahemmaksi, niin Dotin kutiseminen ei ole juurikaan muuttunut. Se rapsuttaa enemmän kuin ennen ihon oireilua, mutta rapsuttelun määrä ei ole oireilun alusta lisääntynyt vaan on edelleen aika maltillista. 


Verikokeissa ei havaittu kilpirauhasen vajaatoinnan arvoja. Ihonäytteiden analyysi:


Löydöksestä pyydettiin vielä konsultaatioapua ihotauteihin perehtyneeltä eläinlääkäri Mirja Kaimiolta. Hänen mukaansa oirekuva sopii ensisijaisesti eksfoliatiiviseen lupukseen, vaikkei sitä ole kuvattu aussieilla. Dotille on nyt aloitettu Apoquel-lääkitys. Toivottavasti auttaa!

Luonteensa puolesta Dot on aina ollut aaltoilevasti reaktiivinen. Sterilaation myötä hävisi selvät syyt aaltoilevaan reaktiivisuuteen. Ihon oireilua en osaa yhdistää aaltoiluun, mutta voihan se ärsyttää koiraa erilailla kuin näyttää päällepäin. Tällä hetkellä koira tuntuu ärhäkkäältä. Se on viime aikoina käynyt toisen koiran kimppuun ja ärhennellyt myös vieraille ihmisille. Apoquelin yleisenä haittavaikutuksena mainitaan aggressiivisuus :p

Hämähäkin tappaja

1 kommentti:

  1. Voih, iho-ongelmia. Lystillä kokeiltiin aikoinaan mm. Apoquelkin, mikä ei auttanut. Siklosporiinista oli sitten käänteen tekevä apu. Hyvää vointia sinne kaikille koirille!

    VastaaPoista