maanantai 13. marraskuuta 2023

Maastokooste

On ollut taas erilaista harrastella uuden koiran kanssa. Haussa Ike on ollut aaltoileva. Välillä se esittää hienoa osaamista ja välillä ei :p Tutussa maastossa tutulla porukalla se tekee hienoa työtä, mutta vieras ympäristö ja vieraat maalimiehet on vaikeampia. Herkkänä poikana Ikelle vieraammat ihmiset leikkii helposti väärin eikä motivaatio maalimiehiä kohtaan ole aina paras mahdollinen.

Hakutreenit uudessa maastossa on siis olleet vaikeat apujenkin kanssa. Ääniavut ei toimi, kun koira ei osaa hahmottaa äänen suuntaa. Haamut on tähän asti toimineet paremmin. Välillä niiden kanssa Ike ei kuitenkaan etene loppuun asti. Sille pitäisi erikseen opettaa polkujen ja muiden luonnollisten esteiden ylityksiä. Ikelle on alettu esittelemään pressuja ja umppareita.

Viime viikonloppuna oltiin Reija Niemisen hakuopissa Tuusulassa. Ikelle rakennettiin kovempaa saalisviettiä ensin viehelelun avulla ja sitten otettiin pidemmät lelut maalimiehille. Selvästi Iken motivaatio nousi. Saalistaminen ja leikkiminen leikittäjästä kauempana oli Ikelle helpompi eikä niin painostavaa. Narullisissa leluissa Ikellä on haluja purra siihen naruun kiinni (ja leikittäjän sormille), mutta nyt nahkarätti oli narua parempi. Motivaation ollessa kunnossa koiran herkkyys jää taka-alalle ja se suhtautuu reippaammin asioihin.

Vietettiin myös yksi viikonloppu Jämin ihanissa metsissä jälkiä treenaten. Ike teki viime vuonna namijälkiä, kunnes ruoka ei enää jäljellä maistunutkaan. Opetin sille sitten kepit ja se on tehnyt lyhyitä keppijälkiä. Nyt koira sai ajaa ekat vieraiden tekemät jäljet. Jäljestys oli tarkkaa ja kepit löytyi ihan hyvin. Jäljestys on Iken kanssa tällä hetkellä ihan parasta!

Etsi kuvista Ike!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti