torstai 28. toukokuuta 2009

Treeniä palkattakin


Tärppipäivien(kö?) kunniaksi otettiin pitkästä aikaa palkkaamattomuustreeniä ketjuttamalla muutamia liikkeitä yhteen. Paikkana oli lähinurtsikenttä. Aluksi tehtiin kuitenkin perusasennosta maahanmenoa ja siitä takaisin perusasentoon. Maahanmenot tehtiin arkikäskyllä ja ne oli nopeita. Palkkasin vaihtelevasti, jottei koira aloita ennakointia. Perusasennot oli liian edessä, koira korjasi ne toisella käskyllä, joten niistä vain kehupalkka. Vika perusasentoon nousu oli hyvä ja siitä palkaksi juustoakin. Aluksi tuli pari piippaustakin perusasentoon hakeutuessa. 


Ketjutin BH-koemaisesti liikkeestä istumisen ja maahanmenon sekä luoksetulon (suoraan sivulle) ja loppuun tehtiin vielä pieni seuraamispätkä. Liikkeestä istuminen oli todella hyvä, maahanmeno sitä vastoin ei... Sa tarjosi maahanmenon sijaan istumista. Ei ollut tarkoitus jäädä jankkaamaan, mutta tehtiin liikkeestä maahanmenoa niin kauan kunnes se onnistui kertakäskyllä. Muutama kerta siihen meni ja sitten päästiin jatkamaan. Luoksetulon loppuperusasento oli hyvä. Seuraamisesta vapautin koiruuden naksusanalla heti täyskäännöksen (vasempaan) jälkeen. Superpalkkana tällä kertaa oli lihapateeta. Seuraamisissa Sa jälleen edisti, mutten nyt puuttunut siihen mitenkään. Seuraavaksi tehtiin perusnouto puulla kokonaisena liikkeenä, josta palkaksi vain kehut ja silitykset. Nouto oli superhieno ja vauhdikas :) Siitä jatkettiin sitten suoraan liikkeestä maahanmenoon, joka nyt sujui hyvin. Palkkana nyt juustoa. Jankattiin sitten vähän lisää maahanmenoja ja istumisia sekaisin. Loppua kohden Sa jo alkoi erotella paremmin käskyjä. Ehken ollaan viime aikoina tehty liikaa istumisia...


Otettiin myös kaukoja pitkältä matkalta pitkästä aikaa. Vaihtoina vain istu-maahan-istu. Väliä koiraan oli n. 15 m. Ekan istumisen Sa teki hyvin, kävin palkkaamassa juustolla ja samalla jätin koiran taakse palkan. Sitten tehtiin useampi vaihto putkeen. Maahanmenot oli nyt hyviä, mutta istumisissa oli ongelmaa. Ekaan ja kolmanteen istumiseen vaadittiin kaksi käskyä. Vapautin koiran neljännen istumisen jälkeen (nousi istumaan yhdellä käskyllä). Lopuksi vielä muutama leluruutu. Lähetykset oli tällä kertaa noin 30 metrin päästä. Vihreä pallo pitkässä ruohossa ei nyt ihan ollut hyvä palkka. Ekalla kerralla Sa joutui sitä vähän etsimään ruudusta ja toisella kertaa asetinkin sen muovipussin päälle näkösälle. Silloin Sa jäikin seisomaan hyvin ruutuun ja otti lelun vasta, kun kehotin sitä ottamaan sen. Idea tosin oli se, että koira juoksee vain suoraan leluun, mutta kävihän se noinkin ;) Vikana vielä heitin pallon ruutuun ja annoin koiran mennä samantien perään.


Kotimatkalla piilottelin vielä omanhajuista tunnaria pitkästä aikaa pelkästään. Ekan tiputin pitkään heinikkoon meidän kävellessä ja tokan piilotin paremmin. Tällä kertaa palkkana oli juustoa, tähän asti kun olen palkannut vain tylsillä nappuloilla. Kotia ei meinattu sitten millään päästä, kun Saran piti saada toteuttaa itseään piehtaroimalla ja kaivautumalla vasta leikattuun ruohoon ihan jatkuvasti :D


Kotona myöhemmin otettiin vielä istumisia ja maahanmenoja sekaisin. Ei niin mitään ongelmaa! Lisäksi otettiin perusasentoja ja sivuaskeleita. Perusasennotkin oli nyt ihan kohdillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti