maanantai 16. marraskuuta 2009

Kontaktit ja välistävedot


Kontaktiesteideiden (puomi, A ja pikku-keinu) kanssa ei ollut ongelmia, Sa pysähtyi hyvin kontakteille A:llakin vaikka vauhti oli huima (vaatii hidastuskäskyn). Mulle muistuksena aina käyttää vapautuskäskyä. Ens kerralla otettaneen keinua jo normaalikokoisena. Keppejä tehtiin viime maanantaiseen tapaan ja koiran suoriutuminenkin niistä oli aikas samankaltaista. Kuuden kepin sarjaa tehtiin lisäksi pleksiajureiden kanssa. Ne oli Sarpsan mielestä vähän oudot ja alkuun Sara hyppeli niiden yli, lopulta pujottelikin nätisti. Otettiin myös pöydällä pysymistä.


Välistävetojen rata oli tämänkaltainen (B-rata) eli koirat hyppäsi esteet takaakierron kautta. Ohjaus tehtiin pelkästään koiran puoleisella kädellä. Oma kulkureitti oli mahdollisimman läheltä esteitä rintamasuunta menosuuntaan. Vasemmalla kädellä ohjatessa Sa toimi aivan loistavasti! Oikealla kädellä ohjaus ei mennyt ihan niin sujuvasti, sillä Sa vilkuili esteiden välissä mua sillä seurauksella, että käännökset jäi vähän viime tippaan ja kertaalleen koiruus kaatoi siivekkeenkin päällensä. No koiraa se ei haitannut lainkaan. Vikana lienee se, että vasemman käden ohjauksen suunnassa oli putki vetämässä, oikealla ohjatessa ei.


Omatoimitreeninä tehtiin hyppy-rengas-hyppy-mutkaputki-kepit (puoliverkoilla) -sarjaa ja hyppy-rengas-hyppy-suoraa, josta käänsin koiran ohjaajaanpäinkäännöllä takaisin. Eka sarja sujui ihan ookoosti, toisessa mun kääntökäsky tuli pääasiassa liian myöhässä. Lisäksi Saran mielestä rengas suoritettiin takaisin päin tullessa välistä hyppäämällä. Tämä käsitys saatiin koiralta korjattua.


Lisäksi otettiin tehotreeniä aloitukseen jäämisiin. Sa on alkanut näissä vähän valua. Ei se ole vielä varsinaisesti varastanut, mutta kannattanee puuttua tähän jo nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti