maanantai 17. toukokuuta 2010

Agilitit


Ohjelmassa oli kaksi lyhyehköä, mutta vähän kinkkistä rataa.


Eka:                                       


    


Alkuosa oli helppoa. Sara jäi pyödälle hyvin ja kepitkin se pujotteli ongelmitta ohjasinpa kummalta puolelta vain. Kepeiltä muurillle ja muurilta seuraavalle hypylle ohjasin takaaleikaten. Lopussa sain tehdä töitä, jotta koira tekisi mahdollisimman pienet kaarrot. Ylävartalolla siis suunnat ja paljon "tässättelyä" ja johan kurvit muuttui tiukemmiksi.


Toka: 



Tässäkin radassa tiukat kurvit oli päivän sanana. Tokalla esteellä tein pakkovalssin ja kun itse liikuin mahdollisimman vähän niin koirakin liikkui mahdollisimman vähän. Loogista. Samoin lopussa takaakierron jälkeen koira meinasi kaartaa, mutta jälleen omalla liikkumisella saatiin koiraankin vähän kuria ;) Kokeilin tähän myös valssia, mutta 7. ja 8. hypyn keskeltä ohjaaminen oli sujuvampaa.


Yksistään tehtiin keinua ja pussia.


---


Saran päiväohjelmaan kuuluu nyt pari viikkoa eteenpäin keittiöremppa. Sarasta se on kivaa :D


---


Temppupuolella aloitettiin opettelemaan peruuttamista jalkojen välistä. Sarahan osaa peruuttaa, mutta ennen peruuttaminen on tapahtunut vain nenä minua kohti (ja useimmiten vinoon). Nyt ensin opetellaan peruuttamaan jalkojen välistä ja sitten kun se onnistuu niin vaikeutetaan kahdeksikoksi. Alku näytti jo lupaavalta, mutta ensimmäinen vaikeampi kohta oli saada koira jatkamaan peruuttamista eikä jämähtämään jalkojen väliin istumaan ( = "Pelottaako?"-temppu). No siitä selvittiin, kun ymmärsin avustaa koiraa yläkroppaa kääntämällä. Nyt tekemistä on metriä pidemmältä matkalta sihtaaminen jalkojen välistä. Tässä onkin haastetta, sillä kuten sanottu Sa ei osaa oikein peruuttaa suoraan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti