maanantai 3. toukokuuta 2010

Keppejä ja kontakteja


Käytiin Purinan ulkokentällä tekemässä keppi- ja kontaktitreeniä. Mennen tullen mentiin lämpöisessä säässä pyöräillen (5,5 km/suunta).


Keppejä tehtiin 12-sarjana. Kokeilin eri lähetyskulmia ja irtoamisia. Koira hakee hyvin aloituskohdan suoraan keppien edestä ja keppien vasemmalta puolen lähetettynä. Oikealta puolen lähetettäessä Sa tarvii enempi apuja, sillä se saattaa aloittaa toisestakin välistä. Sivusuunnassa koirasta kärsii ottaa etäisyyttä viitisen metriä (enempää en kokeillut). Kokeilin myös keppien sujumista kutsuna. Eli jätin koiran n. 5 metrin päähän aloituksesta ja menin keppien päähän kutsumaan. Hyvin onnistui. Kokeilin myös miten kepit sujuu, jos itse jään enemmälti jälkeen tai pysähdyn kokonaan. Näissä koira hämääntyy ja jättää vikat välit pujottelematta. Sarpsaa voi kehua keppejä suorittaessa "Hyvä"-sanalla, jos kehun koitaa taitavaksi se lopettaa pujottelun ja tulee hakemaan palkkaa ;)


Kontakteja tehtiin keinulla ja A:lla (puomi oli harmikseni muiden esteiden takana palasina). Ensin muistutin koiran mieleen keinua (jotta ei juosta lentona). Sitten otettiin juoksulähtöjä paristakymmenestä metristä keinulle. Itse jatkoin juoksemista vielä toiset saman verran keinun jälkeen. Koira jäi hienosti 2on2offiin keinulle ilman erillistä käskyä. Samaa tehtiin A:lla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti