lauantai 15. toukokuuta 2010

Kolmonen


Koivukylän Koiraharrastajat järjesti tokokokeen Ruusuvuoren koulun kentällä Korsossa. Viereisellä kentällä oli menossa jokin jalkapallo-ottelu ja sen mukaisesti siellä olikin ihmisvilinää ja kuulutuksia. Sarpsaa ei tosin haitannut. Hellesäässä tuomaroi Saija Pollari. Liikkeet otettiin kahdessa osassa (ensin hyppynouto, ruutu, kaukot ja liikkeestä istuminen, sitten seuraaminen, luoksetulo, metallinouto ja tunnari) sekä lopuksi vielä paikallaanmakuu.


1. Hyppynouto   10


Täydellinen :)


2. Ruutu   8


Sas meni suoraan makuulle ruudussa. Siitä vähennys.


3. Kaukot   0


Vaihtojärjestys oli i-s-m-s-i-m. Ensimmäiset kaksi vaihtoa koira kyllä teki, mutta meni niiden jälkeen omatoimisesti maahan. Annoin näissä uudet käskyt. Loput vaihdot koira teki oikein, tosin kaikkiansa liikkui noin metrin eteenpäin.


4. Liikkeestä istuminen   8 ½


Sarpsan toiminnassa ei mitään moitteita, mutta itse käännyin taas katsomaan että koira teki oikean asennon...


5. Seuraaminen   9 ½


Kaavion alussa oli askelsiirtymät ja käännökset paikoillaan. Niissä Sas piippaili. Muuten hyvää seuruuta :)


6. Luoksetulo   6 ½


Molemmat pysäytykset oli pitkiä. Maahanpysäytys nyt oli sitä odotetustikin, mutta että seisominenkin... Aurinko paistoi selkäni takaa, joten ehkei koira nähnyt kunnolla pysäytysmerkkiä (seisomisessa käsimerkki)?


7. Metallinouto   10


Täydellinen tämäkin :)


8. Tunnari   0


Sa haisteli rivin läpi ensin toiseen suuntaan ja sitten vielä toiseenkin. Nappasi sitten laitimmaisen ja toi sen varman oloisesti. Kapula oli oikean vieressä ja tuuli kävi sieltä päin, ehkä haju siirtyi?


9. Paikalla makaaminen   8


Rauhaton.


10. Kokonaisvaikutus   9


Tuomarin mukaan koira tekee hyvin innokkaasti töitä. Suuresta innokkuudesta aiheutuu kuitenkin virheitä ;)


Tulos: VOI3, 202,5 p. ja sijoitus 1/3.


 


Johan sitä ykkösputken katkeamista olikin odoteltu ;) Ei kuitenkaan harmita tai huolestuta, sillä Sas teki innokkaasti töitä. Pitää vaan hioa liikkeitä lisää ja etenkin ne kaukot treenata kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti