tiistai 19. elokuuta 2014

Lisää treeniä

Maanantaina ensin metsäiltiin Inkan kanssa Kaitalammella. Koirat sai ensiin tehdä esineruutusuikaletta. RINNALLE laitettiin noin viiteen metriin etulaidasta kolme esinettä riviin parin metrin välein. Lähetin koiran suoraan esineitä kohden. Se reagoi niihin ja malttoi käskystä paikallistaa reunimmaisena olleen tunnarin. Uudella lähetyksellä koira juoksi alueen taakse ja etsi sitten koko alueelta. Lopulta se palasi esineille ja toi keskimmäisenä olleen nahkapannan. Tästä palkka ja lopetettiin siihen. Näitä lisää. Lisäksi esineen luovutukseen tulevasta hyppäämisestä pitää päästä taas eroon.

Inka teki Rinnalle n. 600-metrisen jäljen kuudella kepillä. Jälkeä tehdessä tuuli aika kovasti ja ennen ajoa alkoi satamaan. Jäljestämisenkin ajan satoi ihan reippaasti. Jälki vanheni parisen tuntia. Janalla koira lähti viitisen metriä edettyään sivuun, ehkä harha. Kutsuin koiran takaisin ja lähetin uusiksi. Nyt koira eteni jäljelle asti, mutta nosti takajäljen. Käänsin koiran ympäri. Pian noston jälkeen tuli eka keppi. Sen Rin ilmaisi hyvin. Sen jälkeen nousikin jo kolmonen ja sitten vitonen. Kepeistä kaksi ja neljä jäi siis metsään. Sade varmaan vaikutti hajuihin. Löytyneiden keppien paikallistaminenkin kesti tavallista kauemmmin.

Viime kerran tietä vasten tehdystä kulmasta jäi varmaan jotain koiran mieleen, sillä nyt se tien ylitettyään palasi takaisin toiselle puolen tietä ja varmisti jäljen kulun. Lisäksi jäljen lopussa koira meni ensiksi tien yli, jonka jälkeen palasi takaisin ja löysi vikan kepin. Eli edelleen tiehäiriöitä ja märät kepit treeniin. 

Illan aksoissa Rinna oli mukavana. Mulla vaan meni alkuun aikaa käynnistymiseen :p Ekana tehtiin hyppyharjoite. Suorassa linjassa oli okseri, rengas, hyppy ja muuri. Niitä tehtiin edestakaisin okserilla ja muurilla takaakierto tehden. Yllättäen Rinna teki näillä esteillä takaakierrot hyvin, tavallisilla hypyillähän on ollut ongelmana koiran hakeutuminen liian lähelle estettä. Rinna myös toteuttaa kuuliaisesti mun ohjauksia: jos ohjaan väärin, niin koira menee väärin.

Päivän ratatreenitkin sujui hyvin. Sain päällejuoksun ysillä onnistumaan joka kerta hyvin! Ja huomiona, Rinna istuu lähdöissä tosi hyvin, kun ensin käyn ohjauskuvioita läpi tai juttelen kouluttajan kanssa. Silloin se ei liiku yhtään.Tiistaina aamusta tottisteltiin Inkan kanssa Viilarissa. Rinna sai tehdä ensin eteenmenon saadakseni sen enempi väärempään vireeseen, johon halusin puuttua. Sen jälkeen tehtiin tottiskaaviota. Huonosta seuraamisesta työnsin koiraa pois tai sitten käskin sen pois. Rinna tsemppasi näistä hyvin. Liikkeestä istuminen oli ok. Juoksusta jääviissä ei vielä tekniikka toimi, joten niihin edelleen treeniä. Luoksetuloissa annoin avut, ettei koira törmäisi. Toisessa se törmäsi silti. Näitä on treenitty aivan liian vähän. Esteet tehtiin kentän märkyyden vuoksi matalina. Kaikissa noudoissa edestä sivulle siirtymässä pääsee koiralta ääni. Se liittyy kapulasta luovutukseen. Lisäksi liian usein edestä sivulle siirtyessä asento jää vinoksi. Sitten vielä eteenmeno lelulle ja koira makuuseen. Olin välillä piilossa ja välillä näkyvissä. Kehuin koiran pitäessä kontaktia piiloon päin. Ampumiset oli ok.

Edelleen mun pitää olla todella mustavalkoinen siitä, mikä hyvää ja haluttua ja mikä ei. Välimuotoja ei ole. Huomasin tästä, että koira äänteleekin vähemmän, kun sillä on selvät raamit toiminnoilleen ja niihin kuuluva vire.

Lopuksi kiusasin Rinnaa käskemällä sen paikkamakuuseen ja potkin sen edessä Sätkälle palloa. Aijai, kun oli vaikeeta. Mutta pääsin huomattamaan ja koirakin alkoi tarjomaan oikeaa toimintaa. Näitä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti