tiistai 5. elokuuta 2014

Treenilöitä

Toissapäivänä tokoiltiin Päivin kanssa lähipuiston nurtseilla. RINNA aloitti seuraamisella. Tehtiin ensin pitkää pätkää. Seuraaminen oli todella rumaa. Koira poikitti kovasti. Lisäksi oli vinoja perusasentoja eikä se osaa vielä peruuttaa. Otettiin korjauksia. Fyysisesti koiran siirto taakse päin ei toiminut, mutta nyt polven nostelu sai koira siirtymään oikeampaan kohtaan. Seuraaminen tarttis nyt niin paljon treeniä :/ Siinä ne ongelmat kiertää vaan kehää.

Toisella kierroksella Rin aloitti luoksetulon pysäytyksillä, joita tehtiin kiertojen kautta takapalkalla tai takapalkkaajalla. Toimi jälleen hyvin. Maahanmenoon vielä lisää toistoja ja sitten siirto itse liikkeeseen. Tunnari tehtiin heti perään, siitä huolimatta koira osasi laskea vireensä tunnariin sopivaksi. Kaukoja tehtiin ensin läheltä, sitten kauempaa. Vire oli oikea ja koira osasi. Lopuksi koira sai juosta vielä muutamaan kertaan kosketusalustalliseen ruutuun.

SARA teki välissä tunnarin onnistuneesti. Lisäksi se teki seuraamista. Nyt pääpaino oli kontaktissa, joka helposti tippuu pysähtymisissä sekä käännöksissä.

---

Eilen loppui aksan kesätauko RINNAN aksoilla. Tehtiin taidontarkistusrata ja Rinna yllätti olemalla tosi pätevä! Radan mokista vastasin vain minä, en edes ehtinyt rataantutustumiseen vaan radalle mentiin kylmiltään.

HAU:n tokoissakin Rinna oli hyvä, vaikka sitä pitikin ensin vähän nollata kierrosten ollessa liika korkealla. Tehtiin vähän kaikkea. Sen kanssa kun ois kaikessa treenaamista. Seuraamisessa koira tuntui hyvältä, vaikkakin se oli aika tiiviinä. Askeleet taakse onnistui hyvin pienillä avuilla. Jäävien teknikoita työstettiin myös. Kaukoissa koira oli hyvin vastaanottavaisella mielellä ja osasi hyvin.

Ruudussa jouduttiin sitä vastoin vääntämään lähtöhaukun kanssa. Sen kanssa varmasti väännetään jatkossakin. Jäi sellainen tuntuma... Hyppynoudoissa koira jäi vähän kyttääväiseksi. Heittoja pitää treenata erikseen. Vinot noudot koira hoiti hyvin hypyn kautta takaisin. Luoksetuloa kokeiltiiin kokonaisena liikkeenä. Kokeilin maahanmenoonkin takapalkkaa. Ei ollut lainkaan paha.

SARA hömppäsi jäävien teknikoita ja kaukoja. Lisäksi se osallistui paikkamakuuseen tehden sen pää maassa. Muuten hyvä, mutta koira ennakoi pään laittoja ja tarjoilee sitä väärässäkin kohtaa :p

---

Tänään RINNA teki koemaisemman treenin Purinan ulkokentällä. Kehässä oli ruutu ja koira jäi siihen kiinni. Se oli vaikea saada kuulolle. Ekana tehtiin suora luoksetulo. Kyynärät nousi ja käskin koiran maahan uusiksi. Eteentulossa koira törmäsi hieman. Sitten liikkeestä istuminen, joka oli hyvä. Seuraavana tasamaanouto. Vähän raju, mutta vielä ookoo. Ruudussa oli kosketusalusta apuna. Ruutuun mennessä taisi päästä ääni. Seuraamaan tulon koira ennakoi. Käskin koiran takaisin ruutuun ja otettiin uusiksi. Seuraamisessa koira äännähteli liikkeellelähdöissä. Rin kulki hyvin mukana, liian tiiviisti vaan. Perusasennot oli (liian) helposti vinoja. Liikkeestä maahanmeno oli ok. Vikaksi tehtiin kaukot n. 5 metristä kaikkia vaihtoja. Alussa jäi kyynärät taas ilmaan, mutta itse vaihdot oli hyvät.

Korjaussarjaa sitten perään. Tehtiin namittamalla hiljaisia ruutuun menoja. Lisäksi treenattiin ruudussa makaamista. Rin harhautuu helposti lähtemään ruudusta ennen aikojaan. Treeniä tähän. Seuraamisia tehtiin nyt namittamalla hiljaa niitäkin. Luoksetulon jättöä otettiin myöskin. Kyynärät jää todella helposti hieman ilmaan. Niihin tarkkuutta. Lopuksi vielä eteentulo ja vapautus jalkojen välistä ruokapurkille. Ei törmännyt nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti